Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Verlopen winacties

Hoe werkt een trein?

Hoe werkt een trein? 21 maart 20207 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Lonely Planet Junior Hoe werkt een trein

Stelt jouw kind ook ontzettend veel vragen waar je niet altijd het antwoord op hebt? Wees gerust, mocht er een vraag over een trein komen, dan weten jullie voortaan altijd het antwoord dankzij Hoe werkt een trein? van Lonely Planet Junior. Dit is een zeer uitgebreid en gedetailleerd flapjesboek. Van Lonely Planet Junior verscheen eerder ook Hoe werkt een stad?

Hoe werkt een trein?

Dit boek neemt je mee op een zeer uitgebreide tocht in de wereld van treinen. En dan bedoel ik ook werkelijk alle soorten treinen die je maar kunt bedenken en alles wat daarmee te maken heeft. Het is een uitklapbaar boek en het heeft flapjes. Kijk achter de flapjes hoe een stoomtrein voorbij puft, verken een druk treinstation en klim aan boord van een intercity. Ontdek treinen zoals je ze nog nooit eerder zag!

Lonely Planet Junior Hoe werkt een trein
Lonely Planet Junior Hoe werkt een trein

Clive Gifford

Het boek komt van de hand van Clive Gifford. Hij schreef meer dan 180 boeken, waarvan er meerdere genomineerd zijn voor de TES Information Book of the Year en de British Book Awards. Met zijn boek Eye Benders: The Science of Seeing won hij de prestigieuze Royal Society Young People’s Book Prize. Hij schreef eerder voor Lonely Planet Junior ook Hoe werkt een vliegveld?

Lonely Planet Junior Hoe werkt een trein
Lonely Planet Junior Hoe werkt een trein

Wat vinden wij van het boek?

Ons zoontje van 5 is kampioen vragen stellen. Hij wil van alles weten hoe het werkt en waarom iets is zoals het is. En dit boek is dus perfect voor hem. Het boek is zeer gedetailleerd en werkelijk alles wordt besproken. Alle details van treinen en alles daaraan gerelateerd komt voorbij. Ons zoontje vindt het fantastisch. Hij kan zelf nog niet lezen, dus ik moet alles voorlezen. Dus het is voor mij ook behoorlijk leerzaam. Weet jij bijvoorbeeld al wat een flens is? Ik wist het niet, maar dankzij dit boek wel!

Lonely Planet Junior Hoe werkt een trein

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

7 comments

 1. Dat is wel een heel leuk boek voor mijn neefje! Hij is dol op treinen en is erg nieuwsgierig hoe alles werkt. Hij is echt een kampioen ‘waarom’ vragen stellen. Om hem hiermee te verassen doe ik graag mee!

 2. Wat een tof en interessant boek, ik volg jullie al tijden via FB. Mijn zoontje is dol op boeken, hij is 14 april jarig en er mag geen visite komen vanwege corona. Hij kijkt er erg naar uit en wij willen er met zijn vieren een groot feest van maken met heel veel leuke cadeau`s. Ik denk dat hij dit ook superleuk gaan vinden. Hij wordt 4 en komt op een leeftijd dat hij alles wil weten en voertuigen zijn natuurlijk ook hartstikke interessant.

 3. Wat een fantastisch leuk boek
  Ik heb vijf kleinkinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar, die dit vast ook vinden,
  De verveling verdrijven met zo’n grappig boek is natuurlijk altijd geweldig.
  Deze oma in quarantaine zou ze graag willen verrassen.
  Ik heb om privéredenen geen Soc. Media, maar heb wel geliked en geloved op Bloglovin en heb mij ingeschreven voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.