Knutselen en Educatief

Het leukste speelgoed om te leren rekenen

Het leukste speelgoed om te leren rekenen 3 september 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Speelgoed om te leren rekenen

Leren tellen en later leren rekenen! Het kan best lastig zijn voor kinderen. Kinderen van pakweg 4 tot en met 6 jaar kunnen tellen tot 20. Vanaf ongeveer 6 jaar begint daar het op- en aftrekken bij te komen. En zo leren ze steeds meer! Maar een beetje hulp kan natuurlijk nooit kwaad. Daarom vandaag een overzicht van het leukste speelgoed om te leren rekenen.

Speelgoed om te leren rekenen

Sesamstraat ABC & 123 puzzel

Voor de kleintjes is er de Sesamstraat ABC & 123 puzzel. Dit spel is dus helemaal gericht op letters en cijfers. Het zijn eigenlijk twee sets van puzzels. Elke puzzel bestaat uit twee delen. Een deel met het cijfer (of de letter) en het andere deel met een plaatje. Het deel van de cijfers bestaat uit 10 puzzeltjes. Een ontzettend leuke en speelse manier voor kleine kinderen om te leren tellen en cijfers te herkennen!

Hubelino leren rekenen

Met de educatieve set Hubelino leren rekenen leren kinderen dit op een speelse manier. Lekker bouwen met blokjes en tegelijkertijd de rekenvaardigheid ontwikkelen! Je kunt kinderen op verschillende manieren leren rekenen met de Hubelino leren rekenen set. Er is een eenvoudige manier, die je steeds moeilijker kunt maken. Het is een uitgebreide speel- en leerset in een handige opbergkoffer. Het plezier van bouwen met bijvoorbeeld DUPLO blokken wordt doorgevoerd in deze educatieve set. Kinderen leren dus op een hele speelse manier om simpele sommen te maken, door te bouwen. De set is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar oud.

Tiptoi – De hongerige getallenrobot

Heb je kids van 4 t/m 7 jaar in huis? Dan is de Hongerige Getallenrobot van tiptoi een leuke aanrader! Je hebt hiervoor wel een stift nodig van tiptoi! De set helpt bij het leren herkennen van getallen en vormen. Je kan verschillende spellen spelen of de robot gebruiken als rekenmachine. Het spel kent vier verschillende niveaus. Robby de Hongerige Getallenrobot is anders dan de boeken. In dit geval speel je met de bijgeleverde fiches. En deze fiches mag je gedurende de spellen voeren aan de robot! Open de mond van de robot, plaats het fiche en sluit de mond. 

Educatieve boekjes

Educatieve boekjes heb je in allerlei soorten en maten. Mijn favorieten zijn van de Action. Deze kosten nog geen euro! Maar er zijn talloze varianten zoals deze van Zo leuk is oefenen! en voor grotere kinderen dit schitterende boek: Alles is wiskunde.

Houten speelgoed

Heb je liever alleen houten speelgoed in huis? Dan kun je natuurlijk bijvoorbeeld een telraam kopen. Tip; deze vind je ook vaak goedkoop bij de kringloop! Of je koopt er bijvoorbeeld eentje bij IKEA. Daarnaast zijn er allerlei houten rekenspellen om bijvoorbeeld de tafels te leren. Of wat dacht je van dit houten speelgoed met stokjes om te leren tellen?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.