Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Het eigenwijze huisdierenboek | Review

Het eigenwijze huisdierenboek | Review 10 juli 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Het eigenwijze huisdierenboek

Weet jij waarom spaarpotten vaak de vorm van een varken hebben? En weet jij wat een exoskelet is? En wat is nou eigenlijk het verschil tussen een lama en een alpaca? Die vragen worden worden allemaal beantwoord in Het eigenwijze huisdierenboek. Wij mochten het reviewen en vandaag lees je onze bevindingen!

Het eigenwijze huisdierenboek

Het eigenwijze huisdierenboek is ideaal voor leergierige kinderen met heel veel vragen! Het boek staat vol weetjes en leuke illustraties. In dit boek vertelt Marc ter Horst je alles wat je moet weten over huisdieren.

Je krijgt antwoord op vele vragen, zoals:

  • Welk dier zijn eigen keutels opeet?
  • Hoeveel dieren er in je bed zitten?
  • Wat het verschil is tussen een lama en een alpaca?
  • Welk huisdier non-binair is?
  • Hoe goed paarden kunnen tellen?

Over de makers

Marc ter Horst schrijft informatieve kinderboeken over de aarde, natuur en geschiedenis. Zijn boeken zijn in diverse landen vertaald en bekroond.

Tom Schoonooghe werkt als freelance illustrator. Zijn tekeningen en ontwerpen zijn te zien op muren, in decoraties, op posters, sites en in animaties. Zijn kinderboeken werden bekroond en vertaald in verschillende talen.

Wat vinden wij van het boek?

Spencer (7) is ontzettend nieuwsgierig en stelt elke dag ontzettend veel vragen. Dit soort boeken vol leuke weetjes zijn dan ook ideaal voor hem. Het is wel voor iets oudere kinderen bedoeld, want het gaat bijvoorbeeld ook over de wetenschap en dierenproeven. Het is vooral een ontzettend leerzaam en uitgebreid boek, waar je echt wat van opsteekt. Ik zelf wist bijvoorbeeld helemaal niet waarom een spaarpot vaak de vorm van een varken heeft. Dus ook nog leuke weetjes voor de ouders! Al met al echt een leuk boek voor leergierige kinderen en hun ouders!

Meer lezen? Lees hier de review over Monsterdokter 3: Het magische slijmmedicijn.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.