Boeken, School en Vrije tijd Reviews

Monsterdokter 3: Het magische slijmmedicijn | Review

Monsterdokter 3: Het magische slijmmedicijn | Review 29 juni 2022Leave a comment

Judith is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 39 jaar en moeder van Luuk (10). Judith reist voor haar tijdschrift Duiken de hele wereld over.

Monsterdokter 3 Het magische slijmmedicijn 1

“Deze ga ik als nu gelijk lezen, want de andere twee delen vond ik ook zo leuk!” Luuk (10) is direct enthousiast wanneer hij Monsterdokter 3: Het magische slijmmedicijn als verrassing krijgt. Het is dan ook niet zo gek dat hij het boek al binnen een paar dagen uit heeft.

Monsterdokter 3: Het magische slijmmedicijn

Hoewel Monsterdokter 3: Het magische slijmmedicijn over monsters gaat, is het allesbehalve eng. Het is vooral lachen geblazen! De monsterdokter en zijn stagiaire Appie krijgen een alles genezend medicijn in handen. MIRACOL helpt om van die irritante tentakelpijn af te komen, geneest vampiers die te lang in de zon hebben gelegen van hun verbrandingen en doet de galstenen van zelfs de grootste monstermopperkont verdwijnen. MIRACOL is dé oplossing voor bijna elke monsteraandoening! Het is eigenlijk te mooi om waar te zijn. En dat is het ook: de patiënten krijgen allerlei rare klachten en bijwerkingen! Om erachter te komen hoe ze alle monsters kunnen genezen, moeten de dokter en Appie naar het hoofdkwartier waar het medicijn gemaakt wordt. En dat wordt een groot avontuur…

Eigen tekst & illustraties

Monsterdokter 3: Het magische slijmmedicijn staat boordevol hilarische en leuke illustraties van John Kelly, illustrator en auteur van het boek. Eerder werk van zijn hand zijn diverse kinder- en prentenboeken met prachtige illustraties. De Monsterdokter-serie is de eerste serie waarbij hij zelf het verhaal schreef.

Wat vond Luuk van Monsterdokter 3?

“De leukste hoofdpersoon vond ik de stagiaire Appie. Omdat hij soms wel bang was, soms weer niet, en hij was ook de enige mens. Hij was sowieso ook gewoon grappig. Spannend was het moment dat er heel veel boze klanten voor de deur stonden en dat ze niet wisten wat ze moesten doen. Heel grappig was het moment dat er een heel beroemd monster tevoorschijn kwam. Appie schrok heel erg, maar de monsterdokter niet. Het was namelijk een heel grote fan! Ik raad Monsterdokter 3 aan, aan kinderen die van monsters en van fantasie houden. Ik geef het een 9!”

Lees hier ook de recensie van Luuk van Monsterdokter 2!

Monsterdokter 3 Het magische slijmmedicijn 1

Judith is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 39 jaar en moeder van Luuk (10). Judith reist voor haar tijdschrift Duiken de hele wereld over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.