Boeken, School en Vrije tijd Reviews

Soctopus | Kunstzinnig zoekboek

Soctopus | Kunstzinnig zoekboek 28 juni 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Soctopus

Boeken zijn hier thuis niet aan te slepen. Ons zoontje leest erg veel en daardoor is het best lastig om weer iets te vinden wat origineel is. Onze dochter is gek op zoekboeken. Onlangs kregen we een schitterend boek opgestuurd: Soctopus. Een zoek-leesboek van prijswinnende kinderboekenmakers. En de ideale combinatie dus voor onze kids!

Soctopus

Soctopus gaat over Joek en Zus. Zij wonen in een huis vol troep. Ze kunnen niets meer vinden. In hun huis woont ook Soctopus: een knuffelhuisdier dat alles opeet en daardoor gigagroot is geworden. Zijn tentakels van sokken zijn overal! Samen met robot Sien gaan Joek en Zus de strijd aan met Soctopus. Maar hoe win je van een huisdier dat groeit van troep? Gelukkig heeft Joek genoeg fantasie om Soctopus te slim af te zijn.

Het is een boek van Jowi Schmitz. Zij schrijft behalve journalistieke artikelen ook boeken, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Verder heeft ze aangeboren discipline, twee kinderen (wat dus enorm handig is) en heel veel toekomstdromen, die allemaal iets met schrijven te maken hebben. Ze woont op een boot. Nastia Cistakova is illustrator voor o.a. Het Parool, de Volkskrant en CJP Magazine. Neonkleuren, penstrepen, cynisme en droge humor zijn kenmerkend voor haar werk. In 2017 kreeg ze de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs toegekend. Soctopus is haar eerste kinderboek.

Wat vinden Spencer en Jasmijn van het boek?

Het boek valt gelijk op. Sowieso door de illustraties, maar ook omdat je het boek horizontaal moet houden. De kinderen vonden het gelijk maar wat interessant en gingen er samen mee aan de slag. Spencer (7) las alles voor aan Jasmijn (5) en samen gingen ze op zoek naar alle plaatjes die gevonden moesten worden. Omdat het boek horizontaal gelezen moet worden, is het voor de kinderen makkelijk om het vast te houden of op schoot te houden. Al met al een schitterend, kunstzinnig boek dat hier zeker vaak tevoorschijn zal komen!

Gek op zoekboeken? Lees hier meer over het LEGO Zoekboek.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.