Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Spellen en Puzzels

Review | HABA Eenhoorn Flonkerglans

Review | HABA Eenhoorn Flonkerglans 19 december 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

HABA Eenhoorn Flonkerglans

Heb je kleine eenhoorn fans in huis? Dan is het spel Eenhoorn Flonkerglans van Haba zeker een aanrader! Met de eenhoorns, regenbogen en diamanten speelt dit spel zich af in een magische wereld.

Haba Eenhoorn Flonkerglans

Haba Eenhoorn Flonkerglans is een spel waarbij je jouw eenhoorn zo snel mogelijk naar de zon moet brengen. Dit kan door te lopen over wolken of regenbogen en vergeet onderweg niet zoveel mogelijk wolkenkristallen te verzamelen. Alleen zo wordt jij de winnaar van het spel Eenhoorn Flonkerglans. 

De inhoud

Het spel Eenhoorn Flonkerglans van Haba bestaat uit één speelbord, 1 roze eenhoorn Flonkerglans, 1 gele eenhoorn Sterrenstof, 1 lila eenhoorn Wonderbloem en 1 turkooizen eenhoorn Toverstaart. Verder nog 60 diamantjes (wolkenkristallen), 1 roze dobbelsteen, 1 blauwe dobbelsteen en de spelregels.

HABA Eenhoorn Flonkerglans

Hoe werkt Eenhoorn Flonkerglans?

Het spel is heel eenvoudig. Voordat je begint plaats je 4 wolkenkristallen op de wolk bij de zon, het eindpunt van het spel. Iedere speler kiest een eenhoorn en plaatst deze op de wolk linksboven op het spelbord. Het spelbord is trouwens een 3-delige puzzel die heel eenvoudig in elkaar te leggen is!  Wanneer alles klaar staat wordt de startspeler gekozen en deze speler gooit met de blauwe dobbelsteen. Het aantal wolkjes is het aantal stappen dat je vooruit mag. Gooi je een cupcake dan sla je een beurt over om deze cupcake lekker op te eten!

HABA Eenhoorn Flonkerglans

Kom je terecht op een witte wolk dan is de volgende speler aan de beurt. Kom je op een roze wolk dan pak je de roze dobbelsteen en deze gooi je. Het aantal wolkenkristallen op de dobbelsteen geeft aan hoeveel wolkenkristallen je mag pakken. Kom je terecht op een wolk met een begin van de regenboog? Dan mag je het pad op de regenboog volgen! En tot slot is er nog een paars vakje met een cadeautje, kom je op dit vakje dan geef je een medespeler een extra wolkenkristal. Wanneer een eenhoorn de zon bereikt stopt het spel. Alle spelers tellen de wolkenkristallen en de speler met de meeste kristallen heeft gewonnen! Mochten kinderen nog moeite hebben met tellen, dan kunnen zij de achterkant van het spelbord gebruiken. Hier kan op een makkelijke manier worden gekeken wie er heeft gewonnen.

Wat vinden wij van het spel?

Wij kwamen voor het eerst in aanraking met het spelen Eenhoorn Flonkerglans toen wij een bezoek brachten aan het Spellenspektakel in Eindhoven. Daar lag dit spel in het groot en onze 4-jarige dochter was meteen verkocht. We besloten het spel toen mee te nemen. Sindsdien wordt het spel wekelijks uit de kast getrokken. Ze speelt het met iedereen! Het is dan ook een eenvoudig spel dat makkelijk mee te nemen is. Voor kinderen vanaf 3 jaar oud is het te begrijpen en het ziet er magisch uit. Alle vrolijke kleuren op dit speelbord zorgen voor een gezellig spelletje en één spel duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Wat ons betreft een aanrader. Kwalitatief een heel mooi spel en ook nog eens heel leuk!

Haba Eenhoorn Flonkerglans

€15,95
9.5

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

10.0/10

Speelplezier

9.5/10

Pros

  • Goede kwaliteit
  • Eenvoudig
  • Educatief
  • Vrolijk

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.