999 Games Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Review | Gesjaakt van 999Games

Review | Gesjaakt van 999Games 9 februari 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Gesjaakt 999 Games review

Gesjaakt is een spel van het spellenmerk 999Games waarbij je enkel wat kaarten en fiches nodig heeft. Simpel, maar ontzettend leuk want je bent Gesjaakt…. voordat je het weet!

Wat is Gesjaakt van 999Games?

Gesjaakt is een eenvoudig kaarspelletje. Ideaal voor op spelletjesavonden of om mee te nemen op vakantie. Het zit namelijk verpakt in een klein handzaam doosje. Maar het belangrijkste is de inhoud: 33 speelkaarten, 55 fiches en de speluitleg.

Gesjaakt
De Gesjaakt kaarten en fiches

Hoe werkt Gesjaakt?

Met enkel kaarten en fiches op tafel kan het spel niet heel moeilijk zijn. Bij het spelen van het spel kan je dan ook kiezen uit twee opties: pak de kaart of leg een fiche af. Iedereen kan het! Toch klinkt het makkelijk dan dat het is. Alle getallen op de kaarten zijn strafpunten, dus eigenlijk wil je helemaal geen kaarten hebben, maar je hebt ook geen fiches om oneindig te kiezen voor de optie om een fiche af te leggen.

Gesjaakt van 999Games

Weinig strafpunten halen, hoe doe ik dat?

Zo min mogelijk strafpunten halen is waar het in het spel Gesjaakt van 999Games om draait. Maar hoe zorg je dat je maar weinig strafpunten haalt? Probeer kaarten te verzamelen die opeenvolgende getallen hebben, deze mag je opstapelen om strafpunten te voorkomen. Heb je aan het einde van het spel de kaarten 2,11,23,25 en 31 voor je liggen, dan heb je 92 strafpunten. Maar heb je de kaarten 4,5, 10, 26, 27 en 33 voor je liggen dan krijg je 73 strafpunten. De 4 en de 5 zijn opeenvolgend dus tel je alleen de 4 punten bij de strafpunten op, hetzelfde geldt voor 26 en 27! Heb je aan het einde van het spel nog fiches over? Dan mag je deze van je strafpunten aftrekken.

Wat vinden wij van Gesjaakt van 999Games?

Tactische spelletjes zijn hier in huis favoriet! Goed nadenken over je volgende actie en de gevolgen ervan in het spel. Dat is precies wat bij Gesjaakt van 999Games van belang is. Hoe zorg je voor de minste strafpunten? En hoe zorg je voor fiches? Zijn je fiches op? In dat geval krijg je hoe dan ook de kaart die op tafel ligt. Het spel lijkt makkelijker dan dat het is, maar dat zorgt ook voor de uitdaging. Gesjaakt is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud en het spel duurt ongeveer 20 minuten.

Andere spellen van 999Games: Genius Fun & Go, The Mind & Go Nuts for Donuts.

Hebben jullie Gesjaakt van 999Games al in huis?

Gesjaakt van 999Games

€9,95
9

Prijs

9.0/10

Speelplezier

9.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Pros

  • Snelle doorlooptijd
  • Tactisch spel
  • Goede kwaliteit
  • Eenvoudig

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.