Reviews Spellen en Puzzels

Review | Go Nuts for Donuts van White Goblin Games

Review | Go Nuts for Donuts van White Goblin Games 20 juni 20187 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Go Nuts for Donuts

Zelden had ik zo’n zin om een spel te testen als met Go Nuts for Donuts van de Nederlandse spellenuitgeverij White Goblin Games (onder meer bekend van Qwixx). Wat ziet de doos er vrolijk uit en alleen de naam al van het spel klinkt fantastisch. Toen ik onlangs een spelletjesavond had met vriendinnen, kwam het spel op tafel. En we hebben er veel lol mee gehad!

Wat is Go Nuts for Donuts?

Go Nuts for Donuts

Go Nuts for Donuts is een kleurrijk kaartspel, geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. Je kunt het met 2 tot 6 spelers spelen. Een spelletje duurt ongeveer 20 minuten. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten in het spel verzameld. Dit doe je door middel van het verzamelen van kaarten. Elke ronde kun je donuts kiezen die op de tafel liggen. Er zijn vijf plekken op de tafel (en dus ook vijf donuts om uit te kiezen): 1, 2, 3, 4 en 5. Elke speler legt elke ronde omgekeerd een getallenkaart voor zich met het nummer van de donut die hij of zij wil hebben. Je ziet dus niet van een ander in waar hij of zij op in zet. Dikke kans dus dat meerdere spelers gaan voor dezelfde donut die veel punten waard is. Maar helaas. Kiezen meerdere spelers dezelfde donut, dan krijgt niemand ‘m en gaat de donut op de aflegstapel.

Verschillende donuts

Er zijn een heleboel soorten donuts. Deze zijn allemaal verschillende punten waard. Sommige kaarten zijn gewoon bijvoorbeeld 3 punten waard. Bij sommige sets moet je dezelfde soorten gaan verzamelen. Heb je meer dezelfde donuts van een set, dan ook meer punten. Er zijn ook kaarten met opdrachten, zoals: geef allemaal een kaart door aan de speler links van je. Of pak een kaart af van een andere speler. Uiteraard zijn er ook kaarten met minpunten. En zo kun je dus flink punten gaan sparen om de winst in de wacht te slepen!

Go Nuts for Donuts

Ons oordeel

Wij speelden het met z’n vieren. Het aantal donuts in het spel hangt af van het aantal spelers. Nadat we uitleg hadden gelezen gingen we aan de slag. We begrepen het spel al alle vier snel; de regels zijn niet heel ingewikkeld. Al snel hadden we dikke pret. Het inzetten op een donut is leuk. Het allemaal tegelijk jouw inzet omdraaien, is nog leuker. Dat zorgde al snel voor gegil en gelach. We gingen nogal vaak achter dezelfde donut aan namelijk. Het spel is lekker snel en er komt best nog tactiek bij kijken. Je wilt natuurlijk voor een donut gaan waar niemand anders voor gaat, zodat je de kaart mag houden. Je moet dus ook nog opletten wat de rest doet. De kaarten zijn allemaal fantastisch vormgegeven en lekker vrolijk. Het is echt een heel erg leuk, vlot spel. Ideale toevoeging voor een gezellige spelletjesavond! Bij het spel krijg je gelijk een uitbreidingssetje. Deze hebben wij nog niet getest, we zijn met het basisspel begonnen. Wel echt heel leuk dat je er gelijk een uitbreiding bij krijgt, zo gaat het zeker niet vervelen!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

7 comments

  1. Klinkt als een superleuk spel! (lijkt volgens mij ook een beetje op sushi go) Met onze vriendengroep hebben we regelmatig spelletjesavonden, dus dan mag dit spel zeker niet ontbreken! Ik doe dus graag mee! 🙂

  2. Dat klinkt zeker leuk, ziet er ook vrolijk uit! We zouden het hier graag eens spelen, ook leuk voor op school tijdens vrije keuze activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.