Reviews Spellen en Puzzels

The Mind van White Goblin Games

The Mind van White Goblin Games 4 juli 20189 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

spel The Mind

Onlangs mochten wij thuis weer een spel van spellenfabrikant White Goblin Games uitproberen. Al hoewel, ik zeg nu wel ‘spel’, maar als ik de beschrijving moet geloven is The Mind meer dan een spel. Het is een experiment en een beleving. Dat belooft wat! Mijn man is geen spelletjesfan, maar was gelijk benieuwd naar het spel The Mind. We besloten het mee te nemen op vakantie en hebben het daar getest. Onze bevindingen vind je hier.

Spel The Mind

The Mind is dus anders dan anders. Dat is gelijk duidelijk. Er mag tijdens het spelen van het spel namelijk helemaal niet gesproken worden, ondanks dat je als spelers allemaal één team bent. Je speelt dus niet tegen elkaar, maar met elkaar. Je kunt het spel met 2 tot 4 spelers spelen en een spelletje duurt ongeveer 20 minuten. Het is geschikt voor 8 jaar en ouder. Het spel The Mind bestaat uit 120 kaarten en uiteraard de spelregels.

spel The Mind

Hoe gaat het in z’n werk?

Het doel is om als team een aantal levels te behalen. Hoeveel levels, dat ligt aan met hoeveel mensen je speelt. Wij speelden het met z’n tweeën en moesten 12 levels halen. Het spel bestaat uit 100 getallenkaarten met de nummers 1 t/m 100, 12 levelkaarten, 5 levens en 3 vallende sterren. Het bestaat uit evenveel rondes als er levels te behalen zijn. In de eerste ronde krijgt iedere speler 1 kaart. Daarna in de tweede ronde 2 kaarten, enzovoort.

In elk level moeten de spelers alle kaarten in oplopende volgorde uitspelen. De kaarten moeten open op een stapel in het midden van de tafel worden gelegd. Dat klinkt simpel hè? Maar nu komt het. Er is geen vaste speelvolgorde. Als iemand denkt dat hij/zij de laagste kaart heeft, dan kan die worden opgelegd. Maar je mag dus als spelers helemaal niet communiceren met elkaar. Niet praten en geen tekens ofzo geven over wat jouw kaart is.

spel The MindEn dat maakt het spel gelijk heel anders dan anders. Het begint nog makkelijk als je allebei één kaart hebt. Maar hoe hoger je komt qua level hoe meer kaarten je hebt. Zie dan maar met z’n tweeën ruim 20 kaarten zonder te overleggen op de juiste volgorde op tafel te krijgen zonder dat je weet wat de ander voor een kaarten heeft. Mocht het misgaan, dan heb je nog wel de vallende sterren die je in kunt zetten (een soort jokers) en je hebt ook een aantal levens die je kunt verspillen. Ook kun je nieuwe sterren en levens verdienen naarmate de levels vorderen.

Ons oordeel

De eerste paar keer dat we het probeerden, waren we allebei nog een beetje in de war over hoe het nou precies werkte. Toen we eenmaal in het ritme kwamen, was het echt hartstikke leuk. Ook grappig om te zien hoe onze karakters naar boven kwamen in het spel. Ik, ongeduldig, wilde vrij snel de kaarten spelen. Mijn man, het geduldige type, kon echt heel lang mij aanstaren en zijn kaarten vasthouden. Ondanks veel proberen is het ons uiteindelijk niet gelukt om level 12 te halen. We strandden steeds bij level 11. Maar wel leuk dus, het spel blijft boeien en we hebben nog wat om naar toe te werken. Als je op zoek bent naar een spel dat net even een tikkeltje anders is, is The Mind zeker een aanrader!

spel The Mind

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

9 comments

 1. Wat een ongelooflijke heerlijke fantastische en super idee van jullie om een heerlijke prijs weg te geven.
  Ik wil iedereen oproepen om deze actie te delen te liken en jullie een mooie recensie te geven zodat jullie echt goed op de kaart komen zodat iedereen niet meer om jullie heen kunnen.
  Ja ja echt iedereen moet het weten Alexander en maxima zijn inmiddels ingelicht haha.
  Ik wil deze prijs gebruiken om mijn buurvrouw met heel gelukkig te maken met deze mooie prijs
  Kom maar op!
  Ben dr klaar voor.
  Succes en duimen..

  Renate R C Van Zijp Troost

  Sebas Zijp

 2. Wat een leuk spel! Als wij spelletjes savonds} hebben dan neemt de vriend van mijn man meestal een “bijzonder” spel mee. Hoe leuk is het als ik die dit keer neer kan leggen?

 3. Dat is zeker een bijzonder spel, zou het graag eens spelen. Die nemen we mee op vakantie, en gaan we met vrienden eens proberen. Ben erg benieuwd, ben zelf ook behoorlijk ongeduldig.

 4. Oehhh dat klinkt als een tactisch spel dat mijn (bijna) 10-jarige heeeeeeeeeel graag zou willen spelen met haar spelletjes-gekke-moeder (ik dus) hihi. Lijkt ons echt een geweldig leuk spel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.