Reviews Spellen en Puzzels

Escaperoom voor kinderen | Circus Pief Paf

Escaperoom voor kinderen | Circus Pief Paf 22 december 2020Leave a comment

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Escaperoom voor kinderen

“Een spel vol magie en toveren. Waan je als een echte Harry Potter in deze nieuwe sensatie!” Dat schreef het team van Circus Pief Paf aan ons. En laten dat nou net juist de magische woorden zijn om ons enthousiast te krijgen om een nieuwe escaperoom voor kinderen uit te testen; een avontuur van Milanus & Pip.

Woef! Hinnik! Kwaak! Er is dus iets gigantisch mis gegaan! De ouders van Milanus hadden hem nog zo gewaarschuwd om nergens aan te komen. Maar zijn konijn blaft, kwaakt en hinnikt. Door verschillende opdrachten uit te voeren, kunnen we erachter komen wat de magische wonderspreuk is om konijn Pip weer terug te toveren.

Uit de enveloppe toveren we twaalf bladzijdes. Op sommigen staan opdrachten, anderen zijn bedoeld om dingen uit te knippen om opdrachten uit te voeren. Er zit een instructieblad voor ouders bij (handig om die van te voren even te lezen). Daarop staat hoe je het als ouder aan kan pakken en hoelang je ongeveer bezig bent. Het enige wat je verder nodig hebt is een potlood, een pen en een schaar en je bent klaar om te beginnen.

Het zijn vier opdrachten waar telkens andere vaardigheden voor nodig zijn. Er wordt geknipt en gevouwen, dus een stuk creativiteit. We lezen en puzzelen en ook een stuk rekenen. De opdrachten zitten heel leuk en origineel in elkaar. Het is op een niveau dat je als ouder zelfs even kort moet nadenken over hoe het zit. Maar het is zeker goed te doen voor kinderen.

Zo vouwen we blaadjes om één van de woorden van het geheime toverwoord te ontcijferen. Gebruiken we mysterieuze symbolen om uit te vogelen wat konijnen wel en niet mogen eten en voilá het tweede toverwoord is daar. Ook krijgen we een spreukenboek onder ogen en moeten we aan de hand van spreuken allerlei opdrachten uitvoeren om de juiste letters te vinden voor nog een toverwoord. We eindigen met een magische stenen. Op die manier ontdekken we welke beweging we moeten maken met onze eigen gemaakte toverstok en zo Pip weer terug te toveren.

Wat was dit leuk om te doen zeg! Vayèn bloeide helemaal op toen ze realiseerde dat ze opdrachten zelf kon maken zonder al te veel hulp van paps en mams. Per opdracht werd ze zelfverzekerder dat ze het kon. Trots dat ze was. We hoefden haar er soms alleen maar even op te wijzen dat ze rustig even moest nadenken en dan doen. Wij vonden het leuk als ouders om het samen met haar te doen. Soms slokt haar kleine zus alle aandacht op. Die was al naar bed en dit was echt een moment met papa en mama.

Maar dit spel is ook zeker geschikt voor de feestdagen om samen met meerdere kinderen te doen. Sommige opdrachten bestaan uit verschillende onderdelen, dan kun je de taken verdelen en worden ze aangemoedigd om samen te werken.

De instructies zijn superduidelijk. Alle opdrachten zijn uitdagend, leuk, origineel, logisch en goed geschreven. Mocht je er niet uitkomen, is er een site waar je hints kan zoeken om de kinderen te geven. Je bent ruim een uur bezig met de escaperoom voor kinderen, maar als dat qua concentratieboog te lang is, kan je ook stoppen en op een later moment verder te gaan. Echt een aanrader om iets leuks met je kinderen te doen waar ze ook nog iets van leren.

Meer Circus Pief Paf? Eerder hebben we Frappie & Grappie en de verdwenen kaartjes getest!

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.