Knutselen en Educatief Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Verlopen winacties

Circus Pief Paf – Escape spel voor kinderen

Circus Pief Paf – Escape spel voor kinderen 26 november 202013 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Escape Game voor kinderen - Circus Pief Paf

Wil je graag een keer een escape spel voor kinderen in huis halen? Het kan! Met het escape spel Circus Pief Paf haal je een spel in huis dat leuk is om als gezin te spelen, maar het is ook ideaal voor een kinderfeestje. Benieuwd hoe het werkt? Lees dan snel verder!

Escape spel – Circus Pief Paf

Het escape spel Circus Pief Paf is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 5 t/m 9 jaar oud. En het draait allemaal om de toegangskaartjes voor het circus. Ze zitten in een kluis, maar wat is de code van de kluis?

Het verhaal heeft alles te maken met twee vrolijke clowns: Frappie en Grappie. Deze twee clowns zetten de boel graag op stelten, maar hebben er dit keer een iets te dolle boel van gemaakt. Ze hebben de tickets voor het circus in de kluis gestopt en de code is alleen te achterhalen door verschillende puzzels op te lossen. De circus directeur Gerrit Paf vraagt jullie om hulp. Beleef vrolijke avonturen en ga op zoek naar de code!

Hoe werkt het spel Circus Pief Paf?

Wij kregen het escape spel toegestuurd om te testen! En aangezien papa en mama gek zijn op escape rooms & spellen konden we natuurlijk geen nee zeggen. Al een hele tijd vraagt onze 8-jarige wanneer ook hij eens naar een escape room mag. Dus dit spel is een ideaal begin om is even te oefenen!

De inhoud

Het spel Circus Pief Paf heeft twee verschillende opties. Zo kan je direct aan de slag na aankoop als je kiest voor de digitale versie van het spel. Bij de digitale versie heb je wel zelf een printer nodig. Wij kregen het spel geprint thuis en konden meteen aan de slag!

Escape Game voor kinderen - Circus Pief Paf
Uitleg
Escape Game voor kinderen

Het spel bevat diverse pagina’s met uitleg van het spel, de benodigdheden tijdens het spelen en natuurlijk de puzzels!

Hoe werkt het?

Voordat je aan de slag kunt heb je een aantal items nodig: een schaar, potlood met gum en een mobiele telefoon of iPad (met internet). Allemaal items die iedereen tegenwoordig wel in huis heeft. Je start het spel door het verhaal van de clowns Grappie en Frappie voor te lezen en vervolgens is het puzzelen maar!

Escape spel - Circus Pief Paf

Er zit in het spel een puzzel die te maken heeft met de dansjes die Frappie en Grappie graag doen, maar er is ook een puzzel die je helpt met ijsjes verkopen, een puzzel die te maken heeft met de versieringen van het circus en een puzzel met gebarentaal! Allemaal verschillende puzzels die op verschillende manieren moeten worden opgelost.

Puzzels oplossen

Het escape spel Circus Pief Paf is geschikt voor kinderen van 5 t/m 9 jaar oud en neemt ongeveer 60 tot 90 minuten in beslag. Elke puzzel heeft een duidelijke uitleg en mocht je er niet uit komen dan kan je gebruik maken van verschillende hints!

Onze ervaring met Circus Pief Paf

Jamie (8 jaar) en Fenna (6 jaar) konden niet wachten om aan de slag te gaan. Bij het zien van de afbeelding van het circus waren ze al enthousiast en we waren nog niet eens begonnen! Na het verhaal gehoord te hebben gingen ze aan de slag. En eigenlijk verliep het heel vlotjes. Waar ze normaal nog wel eens discussies willen voeren verliep de samenwerking hier heel goed. De eerste puzzel had Fenna zo door, terwijl de tweede puzzel meer Jamie zijn ding was. Ze vulde elkaar goed aan!

Escape spel

Het bijgeleverde antwoordvel leek ze eerst heel ingewikkeld, totdat ze door hadden dat ze de antwoorden van de puzzels heel gemakkelijk konden invullen. Na alle puzzels opgelost te hebben was het nog even puzzelen met het antwoordvel. Na 50 minuten voerden ze heel enthousiast op de tablet de code in en…….. FOUT! Oeps, een rekenfoutje gemaakt. Gelukkig kwamen ze al snel bij het juiste antwoord.

Yess, de kluis is open!
Yess, de kluis is open!

Wat ons betreft zeker een aanrader als je een escape room thuis wilt proberen. Tijdens het spel moet er ook een puzzel uitgeknipt worden, dat is iets wat eventueel ook vooraf kan. Jamie en Fenna speelden het spel uit zonder hints te gebruiken, dus het is voor kinderen van 5 t/m 9 jaar zeker goed te doen! Je kan het escape spel Circus Pief Paf hier bestellen!

Heb je kinderen van 9 t/m 12 jaar? Goed nieuws! Ook daar wordt binnenkort een leuk escape spel voor uitgebracht. Houd daarvoor de website van Circus Pief Paf goed in de gaten!

Ook leuk om te lezen: Dagboek van een Noob (Escape boek)

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

13 comments

  1. Ik heb onlangs een online escape spel gekocht en gespeeld over de ruimte met mijn oudste kleinzoon, wat zeer leuk was Maar voor mijn jongste kleinzoon was dit te moeilijk. Maar het thema circus zal hem meer aanspreken. Bij deze waag ik dus mijn kans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.