Boeken, School en Vrije tijd Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Verlopen winacties

Dagboek van een Noob (escape boek)

Dagboek van een Noob (escape boek) 20 november 201911 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Dagboek van een noob

Minecraft is al jaren heel populair en ook Escape Rooms zijn populair. Mocht je nu denken Minecraft en Escape Rooms, waar gaat dit heen? Dat leggen we jullie graag even uit. Deze twee zijn gecombineerd en het resultaat: een escape boek met de titel ‘Dagboek van een Noob’!

Wat is Minecraft?

Bij het spelen van Minecraft kom je terecht in een blokken wereld. Met die blokken bouw je allerlei dingen, zoals huizen, achtbanen, kastelen, boten of iets anders spectaculairs dat je kunt verzinnen. In de wereld van Minecraft valt ook van alles te ontdekken. Je kan Minecraft spelen op een computer of spelcomputer. En dit keer speel je Minecraft in een escape boek! Dagboek van een Noob heeft wel iets weg van een Escape Room. En voor wie een Escape Room niet kent, dit is een kamer vol met puzzels. Om uit deze kamer te ontsnappen krijg je vaak een uur de tijd. Escape Rooms zijn ook razend populair!

Dagboek van een noob (escape boek)

Terug naar het escape boek ‘Dagboek van een Noob‘. Dit boek is geschreven voor Minecraft-fans en daagt deze dan ook uit. Lukt het jou om te ontsnappen uit het boek? Het verhaal in dit boek begint meteen al spannend. Er is een mysterieuze tempel uit het water herrezen en Alice is op onderzoek uitgegaan, ze is alleen nooit meer teruggekomen. Het is aan jou om Alice op te sporen! En de enige manier om haar te redden is door raadsels en puzzels op te lossen.

Escape boek Dagboek van een noob

Hoe werkt het?

In het escape boek speel je de rol van krijger-in-opleiding Minus. Door alle stappen in het boek te volgen ga je op avontuur. Stap voor stap voer je uit wat er staat geschreven en dit zorgt ervoor dat je als het ware door het boek heen springt. Tijdens dit avontuur krijg je ook hulp en staan er hints achterin het boek!

Escape boek

Al snel tijdens het lezen wordt er verwezen naar een plattegrond achter in het boek. De getallen op de plattegrond corresponderen met de nummers in het boek. Zo lees je precies wat je moet doen. Het klinkt misschien ingewikkeld maar het wijst zich vanzelf.

Wat vinden wij ervan?

Dagboek van een Noob is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar oud. Laat Jamie nou net 7 jaar oud zijn, dus we konden dit escape boek mooi even testen. De letters op de pagina’s zijn goed te lezen door het gebruik van verschillende kleuren en voldoende witruimtes. Daarnaast zijn alle alinea’s voorzien van een nummer en is het makkelijk door het boekje springen. Zo ben je bijvoorbeeld bezig bij onderdeel 10 en moet je daarvoor bij onderdeel 40 wat gaan lezen.

Dagboek van een noob

Ook leuk om te lezen: Minecraft fictieboeken

Het escape boek houdt kinderen scherp, want je moet goed opletten! Voor Jamie was het soms nog wel lastig, maar het was heel leuk om het samen te doen en aantekeningen te maken op een apart blaadje. Het Minecraft thema is leuk door het hele boekje doorgetrokken. Hoewel het mij soms niks zei, vond Jamie het fantastisch. We zijn nog niet ontsnapt maar dit gaat ons zeker lukken!

Dagboek van een noob (escape boek)

€9,99
8.2

Kwaliteit

7.5/10

Prijs

9.0/10

Speelplezier

8.0/10

Pros

 • Minecraft & Escape boek in één
 • Goed leesbaar, stap voor stap te volgen

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

11 comments

 1. Gaaf kerstcadeau voor mijn zoon .
  Die speelt zelf al wat jaartjes Minecraft .
  Onwijs leuke winactie , ik doe graag mee !!

 2. kleinzoon tije is megafan van minecraft
  verras hem maar met zo’n mooi exemplaar, zijn schoentje staat al klaar #duimenmaar

 3. Dit zou te gek zijn voor mijn 8 jarige zoon, hij is niet heel gek op lezen, maar dit boek zou hem kunnen motiveren!

 4. Wat een gaaf escape boekje voor mijn kleinzoon.
  Heel graag zou ik mee willen doen, maar ik heb geen Facebook, Twitter en Instagram, volg wel Bloglovin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.