Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels Trends

10x de leukste educatieve spellen voor kinderen!

10x de leukste educatieve spellen voor kinderen! 17 maart 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Educatieve spellen - interactieve wereldbol van Tiptoi

Spelletjes spelen is bij kinderen vaak favoriet! Maar wat maakt spelletjes nog leuker? Wat ons betreft als je er ook nog eens iets van leert. Daarom hebben wij voor jullie de leukste educatieve spellen voor kinderen op een rijtje gezet.

Educatieve spellen voor kinderen

Er zijn veel educatieve spelletjes op de markt voor jong en oud. Wij hebben de leukste voor jullie op een rijtje gezet en vermelden hierbij ook voor welke leeftijd de spellen geschikt zijn. We gaan van jong naar oud!

Verstoppertje spelen met Nijntje

We beginnen met een spel voor de allerkleinsten. Voor kinderen vanaf 1 jaar oud is het spel Nijntje Verstoppertje Spelen een aanrader! Verstop Nijntje ergens in de kamer en druk op het knopje. Nijntje roept vervolgens om de 10 seconen ‘ik ben hier!’. Nu is het tijd voor jouw peuter om op zoek te gaan! Eindeloos speelplezier. Waarom dit spelletje educatief is? Het leert jonge kinderen om goed te luisteren en zich te verplaatsen naar de juiste locatie. En dit verplaatsen kan natuurlijk door te kruipen, lopen of rennen.

Nijntje Verstoppertje spelen

Nijntje Verstoppertje Spelen is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar oud!

Ravensburger Junior Colorino

Met Junior Colorino van Ravensburger leren kinderen spelenderwijs de basiskleuren kennen en ordenen. Het spel heeft extra grote gekleurde stenen zodat de allerkleinsten er veilig mee aan de slag kunnen. Het spel helpt bij de ontwikkeling van de fijne motoriek en stimuleert de creativiteit!

Ravensburger Junior Colorino

Junior Colorino van Ravensburger is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar oud.

Ik leer lezen van Jumbo

Ik leer lezen is het ideale spel als het gaat om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met lezen en woordjes spellen. De woorden sluiten aan bij de woordenschat van kinderen van 4 & 5 jaar oud. Het speciale lettersysteem zorgt dat kinderen zelfstandig kunnen oefenen. Wij hebben het zelf in huis en voor jullie getest, lees hier onze volledige review over Ik Leer Lezen van Jumbo!

Ik leer lezen - Jumbo

Ik leer lezen van Jumbo is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar oud!

Smart Farmer van SmartGames

Het is een beestenboel op de boerderij. Wie gaat ervoor zorgen dat het geen bende meer wordt? In dit educatieve spel heeft de boer maar 3 hekken waarmee zijn land verdeeld moet worden. Alle dieren (varkens, schapen, paarden en koeien) moeten in aparte weides. Help jij om de hekken op de juiste plek te plaatsen. Smart Farmer bevat 60 opdrachten op verschillende niveaus. Voor de jongsten (kinderen vanaf 3 jaar) begin je met de makkelijke variant en de moeilijkste opdrachten zijn soms zelfs voor volwassenen nog pittig! Een echte aanrader uit dit lijstje educatieve spellen!

Smart Farmer 4 & 5 jaar

Smart Farmer van SmartGames is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar oud!

Squirrels Go Nuts van SmartGames

Nog een educatief spel van het merk SmartGames: Squirrels Go Nuts. Verschuif de eekhoorns en verstop de nootjes. Lukt het jou om de wintervoorraad onder de grond te verstoppen. Dit schuifspel bevat 60 opdrachten van makkelijk tot heel moeilijk! Wij hebben dit spel in huis en getest, lees hier onze volledige Squirrels Go Nuts review!

Squirrels Go Nuts van SmartGames

Squirrels Go Nuts is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar oud!

Eigenlijk zijn alle spellen van SmartGames heel educatief en aan te raden. De spellen zijn verkrijgbaar in verschillende leeftijdscategorieën, zo zit er voor iedereen wat bij. Bekijk hier het hele assortiment van SmartGames!

Het Squla bordspel

Het Squla bordspel behoort tot de educatieve spellen die geschikt zijn voor het hele gezin! Tenminste als je kinderen thuis hebt wonen in groep 4 t/m 8, dan kan je aan de slag met dit spannende vraag- en antwoordspel. De vragen in de categorieën taal, rekenen, geschiedenis, aardrijkskunde en natuur & techniek zijn op het niveau van de spelers. De score kan worden bijgehouden in een handig scoreboekje.

Educatieve spellen - het Squla bordspel

Het Squla bordspel is geschikt voor kinderen vanaf 7 t/m 12 jaar oud!

Tiptoi Interactieve Wereldbol

De wereld leren kennen terwijl je lekker aan spelen bent? Het kan met de Interactieve Wereldbol van Tiptoi. Wat is de hoofdstad van Duitsland? In welke landen is Engels de officiële voertaal? De wereldbol heeft antwoord op deze vragen. Speel samen met de wereldbol of doe het alleen. Er zijn 4 spannende spelen die je kan spelen en waar je dus ook nog van leert!

Educatieve spellen - interactieve wereldbol van Tiptoi

De interactieve wereldbol van Tiptoi is geschikt voor kinderen vanaf 7 t/m 12 jaar oud.

Het Trivial Pursuit Familie Bordspel

Triviant, wie kent het niet? Het Trivial Pursuit Familie bordspel bevat maar liefst 2.400 vragen. Speel dit snelle weetjesspel met de hele familie. Speel individueel of in teams, verplaats je over het bord en probeer te winnen. Beantwoord zoveel mogelijk vragen en leer van de antwoorden die je niet wist. Heerlijk om de algemene kennis te testen.

Educatieve spellen - Triviant Familie Editie

Het Triviant Pursuit Familie Editie bordspel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud.

Clementoni Anatomielab – wetenschap & spel

Leer meer over het menselijk lichaam met het Antaomielab van Clementoni. Dit spel bevat een puzzel van het menselijk lichaam, een 3D-model van DNA en röntestraling bladen met een speciale kijker. Al spelenderwijs leer je meer over het menselijk lichaam.

Clementoni Anatomielab

Het Clementoni anatomielab is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud.

De Cortex Challenge

En tot slot de laatste in het rijtje van onze educatieve spellen: Cortex Challenge! Stel je hersenen op de proef in de leuke spel waarbij inzicht, geheugen en snelheid getest wordt. Het spel bevat allerlei verschillende opdrachten van voelopdrachten, gelijkenis zoeken, logica tot doolhoven en kleurtesten. De winnaar is degene die als eerste zijn of haar hersenpuzzel compleet weet te maken.

Cortex Challenge - Educatief Spel

Het Cortex Challenge spel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud!

Ken jij nog meer educatieve spellen?

We vullen dit lijstje natuurlijk graag aan. Welke educatieve spellen missen jullie nog en moeten er echt worden toegevoegd? Laat het weten in de reacties onder dit bericht en we voegen ze zo snel mogelijk toe!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.