Games en Elektronica Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Disney Magical World 2: Enchanted Edition | Review

Disney Magical World 2: Enchanted Edition | Review 13 januari 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Disney Magical World 2: Enchanted Edition

Wij zijn thuis ontzettende Disney-fans! Vooral Disneyland heeft echt ons hart gestolen. Daarnaast zijn we fanatieke gamers. We gebruiken de Nintendo Switch elke dag. En onlangs zijn onze liefdes samengekomen in een gloednieuwe game: Disney Magical World 2: Enchanted Edition. Wij mochten het reviewen en vandaag lees je onze bevindingen. Alvast een kleine spoiler: het spel is fantastisch.

Disney Magical World 2: Enchanted Edition

Disney Magical World 2: Enchanted Edition is een spel van Bandai Namco, dat we natuurlijk kennen van andere ontzettend toffe games voor kinderen, zoals de Paw Patrol games. In het spel maak je je eigen avatar. Dat is een soort Mii-achtig poppetje. Dit is jouw karakter in het spel. In het begin word je begroet door Mickey en zijn vrienden. Vervolgens ga je op stap door een hele toffe Disney-wereld. Je gaat wonen in Castleton. Daar ontmoet je allerlei Disney-helden zoals natuurlijk Donald Duck, Katrien, Mickey en Minnie, Knabbel en Babbel en ga zo maar door.

Onderweg krijg je steeds allerlei opdrachtjes. Deze moet je uitvoeren en zo kom je verder in het spel. Dit zijn simpele opdrachten, zoals mensen gedag zeggen, iets opvissen of planten zoeken. Naarmate je verder komt in het spel, kom je steeds meer karakters tegen en kom je in andere werelden. Er zijn allerlei dingen die je kunt doen; vechten in kerkers, een café runnen en je huis helemaal stylen naar jouw zin.

Wat vonden wij van het spel?

Dit is het eerste spel waarbij de kinderen en mijn man en ik allemaal even verwachtingsvol waren denk ik. Ik had al eerder over dit spel geschreven als aankondiging en sindsdien keek ik reikhalzend uit naar de verschijning ervan. Toen we het thuis kregen, waren we eigenlijk door de opening al verkocht. Mickey, Minnie, Donald en Katrien doen namelijk een soort welkomstdansje voor je. Dat alleen al vond ik te schattig en het spel daarna stelt ook zeker niet teleur. Het biedt veel meer mogelijkheden dan ik eigenlijk had verwacht. Het biedt dus ook veel speeltijd en dat is altijd een goed teken. Je kunt het op de screenshots zien die ik in deze blog heb gepost; het spel ziet er uit om op te vreten. Hoe kun je het niet leuk vinden zou ik bijna willen zeggen.

Ook onze kinderen vinden het spel fantastisch. Helaas kunnen ze het niet zelfstandig spelen. Het spel heeft namelijk één nadeel; het is niet in het Nederlands. Helaas is alles in het Engels. Hierdoor hebben ze wat hulp nodig met de uitleg van wat de opdrachten zijn enzovoort. Desondanks is Disney Magical World 2: Enchanted Edition echt fantastisch en een absolute must voor de Disney-fans. Een favoriet hier in huis!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.