Games en Elektronica Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Trends

De Sims vieren hun 20ste verjaardag!

De Sims vieren hun 20ste verjaardag! 15 februari 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

The Sims 20 jaar

Wauw, het iconische spel The Sims bestaat dit jaar alweer 20 jaar! Urenlang heb ik dit vroeger gespeeld, als ik de kast in duik dan vind ik daar waarschijnlijk nog wel een versie voor op de computer! Ik neem jullie mee tijdens dit nostalgische gevoel en vertel jullie meer over 20 jaar The Sims!

The Sims bestaan 20 jaar!

De wereldberoemde levenssimulatiegame bestaat 20 jaar en dat brengt heel wat leuke cijfers met zich mee! In 20 jaar tijd zijn er vier spellen uitgebracht en meer dan 75 uitbreidingsspellen! Er zijn meer dan 1,6 miljard Sims gecreƫerd, je leest het goed miljard, dat is dus 1,6 met 9 nullen erachter!

The Sims 20 jaar

Van die 1,6 miljard Sims waren er 6,9 miljoen vampieren, 1 miljoen zeemeerminnen en 217.000 aliens! En alle Sims leefden in 575 miljoen huishoudens en er vonden 37 miljoen bruiloften plaats. Wat een bizarre getallen vind je niet? Je leest het allemaal in deze infographic!

Het ontstaan in 2000

En dit begon allemaal in het jaar 2000. Toen werd het eerste spel uitgebracht en begonnen spelers over de hele wereld de perfecte huizen te ontwerpen, unieke Sims te maken en hun eigen verhalen te spelen. Inmiddels kan je The Sims 4 in huis halen voor op de PC, Playstation 4 en voor op de Xbox One!

The Sims uitbreidingen

En naast het basis spel zijn er in de afgelopen 20 jaar ontzettend veel uitbreidingen bij gekomen! Wat dacht je van The Sims 4 honden en katten of Word Beroemd? Of ga je liever voor een rustig leven op een onbewoond eiland? Al eerder schreven we over The Sims 4 – Eilandleven!

De uitbreidingen van die toffe spel zijn eindeloos, wat dus ook zorgt voor urenlang speelplezier! Als je op zoek bent naar een tof cadeau voor iemand van 12 jaar of ouder? Dan is dit echt een must-have!

Vier de 20ste verjaardag mee!

Om dit leuke verjaardagsfeest mee te vieren is er wat leuks bedacht! Zo kunnen Simmers op elk platform het feest meevieren door een duik te nemen in het speciale 20e Verjaardag Bubbelbad. Dit bubbelbad is verkrijgbaar via een kleine update die inmiddels al live staat!

De PlayStation Plus-abonnees krijgen gedurende de maand februari 2020 gratis toegang tot The Sims 4. En voor de echte fans is er zelf merchandise te koop op de website van Threadless!

Leestip: Leef groener dan groen in de Sims 4 Ecologisch Leven!

Wat is jouw leukste herinnering aan het spelen van De Sims?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.