Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

De NEEhoorn: kaartspel | Review

De NEEhoorn: kaartspel | Review 15 juli 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

De NEEhoorn: kaartspel

Voor de fans van de NEEhoorn boeken is er nu ook een kaartspel! In dit snelle spelletje komen alle leuke karakters uit de boeken voorbij. Mocht je de boeken nog niet kennen, lees hier onze review van deel 1 en van deel 2. Onze dochter Jasmijn (6) is groot fan van de boeken en we gingen dan ook vol enthousiasme aan de slag met het spel.

De NEEhoorn: kaartspel

In het kaartspel komen zoals gezegd alle beroemde karakters uit de boeken voorbij. Denk dan aan de WELLES-prinses, de KUS-m’n-KONT-hond en de WATbeer. Het bestaat uit een grote stapel kaarten die je verdeeld onder het aantal spelers. Op de kaarten staan de karakters. Er zijn er zes in totaal. En bij elk karakter is het de bedoeling dat je een ander woord zegt. Iedere speler draait om de beurt een kaart om. Daarbij moet je dan het woord zeggen dat bij het karakter hoort. Bij de NEEhoorn hoort bijvoorbeeld: NEE. En bij de WELLES-prinses zeg je WELLES. Zo leg je de kaarten waar je het woord goed van hebt gezegd, op de aflegstapel. Maar zeg je het fout? Dan is de hele aflegstapel voor jou. En die zijn minpunten voor je. Als je een ronde wint, krijg je klavertjes vier. En degene met vier klavertjes wint het spel!

Naarmate je het spel vaker hebt gespeeld kun je extra dingen toevoegen aan het spel. Zo zijn er tegenwormen. Hierbij ruilen twee karakters van woord. Extra goed opletten dus! En verder zitten er in de doos ook nog twee verrassingen die je open mag maken als je het spel een bepaald aantal keren hebt gespeeld. Daarbij zitten weer leuke uitbreidingen van het spel.

Wat vinden wij van het spel?

De NEEhoorn: kaartspel is een hit thuis. Zoals gezegd is onze dochter groot fan van de boeken, en het spel werd ook gelijk omarmd. Het spel is erg makkelijk uit te leggen en je kunt het zo moeilijk maken als je wilt door bijvoorbeeld de tegenwormen uit het spel te halen. Het spel zorgt voor flink wat hilariteit door alle woorden die je moet roepen. En dan helemaal als het fout gaat natuurlijk. De kinderen hebben veel plezier met het spel en spelen het ook samen. Wij zijn fan!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.