999 Games Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

De Kwakzalvers van Kakelenburg Junior | Review

De Kwakzalvers van Kakelenburg Junior | Review 14 april 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

De Kwakzalvers van Kakelenburg Junior

Kennen jullie het spel De Kwakzalvers van Kakelenburg van 999 Games nog? Dit spel is één van onze favoriete bordspellen. Er zijn inmiddels ook meerdere uitbreidingen van, zoals De Alchemisten. En nu is er ook De Kwakzalvers van Kakelenburg Junior. Dit is een wat toegankelijkere versie van het originele spel voor kinderen van zes jaar en ouder. Wij mochten het recenseren en vandaag lees je onze mening!

De Kwakzalvers van Kakelenburg

Eerst nog even over het originele spel. Daarin gaat het om wonderdoktoren en kwakzalvers die één keer per jaar samenkomen om drankjes tegen zweetvoeten, heimwee, de hik en liefdesverdriet te brouwen. Iedere speler trekt zelf de ingrediënten uit zijn/haar buidel. Dit gaat nog wel eens mis, want er zitten ook knalerwten in het spel. Een spel met veel spelmateriaal dat daardoor voor jonge kinderen dus nog wel lastig kan zijn. Maar nu is er de junior versie!

De Kwakzalvers van Kakelenburg Junior

De Kwakzalvers van Kakelenburg Junior gebruikt elementen van het originele spel, maar heeft wel een andere insteek. Je kunt twee varianten spelen, de rupsvariant (makkelijk) en de vlindervariant (moeilijk). In Kakelenburg is nog steeds een beroemde kwakzalvermarkt. Maar voor de markt wordt gehouden is er eerst een race. Het is aan jou om met jouw dier zo snel mogelijk op de markt te komen. Dit doe je door voer uit jouw buidel te halen. Je kunt verschillende fiches grabbelen en hierdoor jouw dier bijvoorbeeld verder laten lopen op het bord of jouw dier juist dromerig maken. Net als in het originele spel kun je meer fiches aankopen en heeft ook elk fiche eigen gevolgen.

Zoals gezegd zijn er dus twee varianten. De moeilijkere vlindervariant is als het ware een uitbreiding van de rupsvariant. Zo zijn er meer actietableaus. Zes in plaats van vier. Zo kun je het spel dus ook met iets oudere kinderen spelen. En eerlijk gezegd ik vind het ook als volwassene erg leuk om te spelen.

Wat vinden wij van het spel?

Onze kinderen zijn gek op spelletjes en vonden het dus erg leuk om deze ook te reviewen. Zoals we van 999 Games gewend zijn, ziet ook dit materiaal er weer prachtig uit. De Kwakzalvers van Kakelenburg Junior was hun eerste kennismaking met het spel; het basisspel kennen ze niet. Ze vonden het tof dat ze allebei hun eigen buidel hadden om uit te grabbelen. Het hele grabbel-element vonden ze sowieso fantastisch. Het spel was goed te begrijpen; kom als eerste boven aan op de markt en win de gouden ketel. Toen ze eenmaal doorhadden hoe het mechanisme werkte, kregen ze erg veel lol in het spel. Het spel heeft voldoende elementen om het boeiend te houden en is elke keer weer anders. Elke keer kun je andere beslissingen nemen welk voer je koopt en welke tactiek je dus kiest. Een aanrader dus!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.