999 Games Reviews Speelgoed van het Jaar 2019 Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels Verlopen winacties

De Kwakzalvers van Kakelenburg

De Kwakzalvers van Kakelenburg 22 oktober 201928 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Gek op spelletjes? Maak je verlanglijstje maar leeg en zet er één spel op: De Kwakzalvers van Kakelenburg van 999 Games. Dit is verreweg het leukste spel dat we in lange tijd hebben gespeeld. Het is dan ook geheel terecht dat dit spel genomineerd is voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019.

De Kwakzalvers van Kakelenburg

Eén keer per jaar komen in Kakelenburg de beste wonderdoktoren en beunhazen samen om drankjes tegen zweetvoeten, heimwee, de hik en liefdesverdriet te brouwen. Iedere kwakzalver kookt hier echter zijn eigen soep.

Iedere speler trekt zolang ingrediënten uit zijn eigen, in de loop van het spel zelf samengestelde, voorraadbuidel totdat hij denkt dat zijn drank perfect is. Maar pas op: een paar knalerwten en de hele drank ontploft. Het is dus beter om op tijd te stoppen en een kleinere portie te koken om zo met de opbrengst ervan kostbare ingrediënten aan te schaffen. Zo vult de voorraadbuidel zich met steeds meer nuttige ingrediënten, waardoor de volgende drank wellicht nog beter wordt en meer punten oplevert.

De Kwakzalvers van Kakelenburg

Inhoud van de doos:

 • 4 ketels
 • 1 scorespoor met rondenspoor
 • 12 ingrediëntenboeken
 • 24 waarzeggerijkaarten
 • 4 flessen
 • 4 buidels
 • 20 robijnen
 • 1 bonusdobbelsteen
 • 221 ingrediëntenfiches
 • 4 fiches 0/50 zegels
 • 1 rondeteller
 • 8 druppels
 • 4 scorestenen
 • 4 rattenstenen
 • 1 ingrediëntenalmanak
 • de spelregels

Veel inhoud dus! Het is dan ook een uitgebreid spel. Als je voor het eerst de doos opent, is het best indrukwekkend, de hoeveelheid speelmateriaal. Maar niet gevreesd, het spel is vrij simpel uit te leggen en eigenlijk heb je het na één keer al onder de knie! En de De Kwakzalvers van Kakelenburg is echt ZO LEUK!

Speelgoed van het Jaar 2019

Zoals gezegd is De Kwakzalvers van Kakelenburg ook genomineerd voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019 in de categorie 10 & 11 jaar. De jury noemt het een leuk spel dat eindeloos gespeeld kan worden.

Wat vonden wij van De Kwakzalvers van Kakelenburg?

We hebben dit natuurlijk allang verraden, maar wij vonden De Kwakzalvers van Kakelenburg echt héél erg leuk! Allereerst ziet het spel er supermooi uit. Het bestaat uit heel veel onderdelen en het is erg uitgebreid. Hierdoor wordt het echter niet te ingewikkeld. Het spel loopt juist erg vlot en je moet tactisch nadenken en plannen. Je bent met je eigen ketel bezig en daardoor zelf continu bezig. Je moet onthouden hoeveel knalerwten (de witte punten) er nog in jouw zak zitten en tot hoe ver je kunt gaan met het trekken van punten. Daarnaast hebben alle kleuren die je trekt weer hun eigen dingen, dus dat moet je allemaal goed in de gaten houden. Plus er zit een gokelement in; wanneer stop je met het trekken van ingrediënten uit jouw zak? Staat garant voor heel wat avonden speelplezier!

De Kwakzalvers van Kakelenburg

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

28 comments

   1. Veel spelletjes in onze spelletjeskast zijn te kinderachtig vinden onze kids! Tijd voor iets nieuws dus! Ik denk dat we hier wel wat uurtjes mee zoet kunnen zijn!!!

 1. Dit is toch wel ‘n heel andere richting in het samen koken met je kind :). Ik doe graag mee, lijkt me een geweldig spel. Wie zal er beter ‘koken’, kleindochter, dochters of toch (o)ma?

  1. Samen met de kindjes een gezellige avond.. zouden ze heel fijn vinden. Gezellig met de winter met warme choclademelk en zelf gebakken koekjes.

  1. Samen met de kindjes een gezellige avond.. zouden ze heel fijn vinden. Gezellig met de winter met warme choclademelk en zelf gebakken koekjes.

 2. De omschrijving van dit spel en jullie enthousiasme maken me heel nieuwsgierig naar dit spel. Zo nieuwsgierig dat ik wel mee moet doen voor de kids en mezelf 😉

 3. Het maakt mij wel super nieuwsgierig naar dit spel na al die mooie lovende woorden. Het spel De Kwakzalvers van Kakelenburg dat als leukste spel wordt bestempeld willen wij dan ook maar wat graag met zijn allen spelen en er net zoveel plezier aan beleven!!

 4. Wauw, leuk! Mijn twee jongens zijn helemaal dol op gezelschapsspellen en deze staat hoog op het verlanglijstje!
  Lijkt me een geweldig spel, dus ik doe heel graag mee.

 5. zo’n fantastisch spel wil ik wel winnen om mijn kleinkinderen uit te dagen ! Ze zouden hen niet vervelen als ze bij oma komen !

 6. Wat een geweldig leuk spel.
  Ik speel regelmatig spelletjes met mijn kleinkinderen en ik weet zeker dat ze dit ook een heel leuk spel gaan vinden. Voor de jongsten is dit nog te moeilijk…… maar je weet nooit.
  Ik heb geen facebook, om privéredenen, maar volg op bloglovin.
  Hoop dat ik ondanks dat ook mee mag doen.

 7. Ik doe graag mee, lijk me een erg leuk speel om te spelen met de kinderen.
  Waag graag een kans 🙂 🙂

  Groetjes Anneliese

 8. Dit is echt een super spel! Ik heb het zelf een keer mogen spelen bij een spellenvereniging en vind hem echt top! Ben het eens met jullie redenatie.

  Zou geweldig zijn om deze in mijn kast te hebben staan. Hij zal dan sowieso elke week op tafel komen ?

 9. Ik maak heel graag kans op dit spel.

  Ik volg je op Facebook (Lieke van Veen) en ik heb op het bericht gereageerd en het bericht geliked.
  Ik volg je ook op Instagram (liekevv24) en Twitter (_liekeee).
  Ik ben ook lid van je nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.