Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Spellen en Puzzels

Scrabble Junior | Wereld Scrabble dag

Scrabble Junior | Wereld Scrabble dag 13 april 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Scrabble Junior

Het is vandaag Wereld Scrabble dag! En dat niet alleen, het is dubbel feest. Want dit jaar bestaat het bordspel namelijk ook 75 jaar. Om dat te vieren kregen wij Scrabble Junior opgestuurd. Wij gingen thuis aan de slag en vandaag lees je onze review.

Scrabble Junior

Ik denk dat iedereen weet wat Scrabble is, maar nog even voor de zekerheid. Scrabble is een buitengewoon populair bordspel. Iedere speler krijgt een aantal letters en probeert daarmee woorden te maken voor op het speelbord. Je moet een woord maken dat vastligt aan een ander woord dat al op het bord ligt. Door op sommige vakjes neer te leggen, kun je extra punten verdienen.

Dan Scrabble Junior van Mattel. Dit speelbord is dubbelzijdig. Er is een makkelijkere en een wat moeilijkere kant. Op de makkelijke kant (hieronder op de foto links) zie je dat er door middel van plaatjes en begin letters al woorden liggen. Althans, het begin daarvan. De spelers moeten die woorden invullen en kunnen zo punten verdienen (de blauwe fiches). Degene met de meeste fiches wint. En dan is er de moeilijkere variant (en dus voor iets oudere kinderen). Hieronder rechts. Dit is meer Scrabble zoals wij dat kennen. Hierbij kun je zelf vrij woorden aanleggen. Ook kun je extra punten verdienen met de rode en blauwe vakjes. Maar dit is wel simpeler qua rekenen dan bij regulier Scrabble.

Wat vinden wij van dit spel?

Ik ben zelf gek op spelletjes, en al helemaal spelletjes met taal. Ik speel nog dagelijks Wordfeud op mijn telefoon. Ons zoontje Spencer is 8 en is gek op lezen en woorden etc. Jasmijn is 6 en leert nu net een beetje lezen. We hebben beide varianten gespeeld. De makkelijke variant was voor beide kinderen goed te doen. Jasmijn had soms een beetje hulp nodig als ze een letter nog niet herkende, maar het systeem was goed te volgen voor haar. Spencer kon dit helemaal zelfstandig spelen.

De moeilijkere variant is voor Jasmijn nog te lastig, maar Spencer kan daarmee ook goed uit de voeten. Zo leuk dat zo’n spel op meerdere manieren inzetbaar is. Beide kinderen zijn helemaal trots als ze een woord hadden gelegd. En hoe tof dat een spel ook zo leerzaam is. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat Scrabble al jarenlang zo’n fenomeen is. En nu zijn hier thuis ook de eerste stapjes gezet met Scrabble Junior.

Meer bordspellen voor kids? Lees hier alles over Mijn Eerste Monopoly.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.