Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar

Mijn Eerste Monopoly | Review

Mijn Eerste Monopoly | Review 9 april 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Mijn Eerste Monopoly

Monopoly. Vroeger speelde ik het urenlang met mijn ouders. Maar het echte Monopoly is voor onze kinderen nu nog wat te ingewikkeld en duurt te lang voor de aandachtsspanne. Maar gelukkig is er Mijn Eerste Monopoly van Hasbro. Wij mochten dit spel testen en vandaag lees je er alles over!

Mijn Eerste Monopoly

Mijn Eerste Monopoly kun je op twee manieren spelen. Het speelbord is dubbelzijdig en je hebt (deels) verschillend spelmateriaal. Er is een versie voor kinderen van vier en vijf jaar. Dat is de paarse versie. En dan heb je nog de mintkleurige versie voor kinderen vanaf 6 jaar. De verschillen komen op verschillende manieren terug. Zo zijn de regels helemaal anders.

Bij de versie voor kinderen van 4/5 jaar is het allemaal wat liever. Het spel is afgelopen als alles op het bord is verkocht en dan tel je op wie er heeft gewonnen (wie heeft de meeste gebouwen gekocht!?). Heb je geen geld om iets te betalen? Geen probleem, met een liedje zingen of iets aardigs zeggen over iemand anders kom je al een heel eind. Ook het speelbord is anders. Zo zie je herkenbare objecten van de gebouwen die je kunt kopen. Dus bijvoorbeeld een donut voor de donutwinkel.

De versie vanaf 6 jaar lijkt al iets meer op het echte Monopoly. Daarbij hebben de straten die je kunt kopen verschillende (duurdere) prijzen en zit er meer variatie in de kanskaarten. Uiteindelijk wint dus ook degene die het meeste geld heeft. Hier boven op de foto’s zie je het verschil tussen de speelborden.

In beide varianten kun je spelen met verschillende karakters: Pinguïn, Auto, Eendje, Dwarrel, Mollie en Dino. Ook kun je in beide gevallen nog geen hotels of huizen kopen. Ook ga je niet naar de gevangenis maar naar je kamer.

Wat vinden wij van het spel?

Onze kinderen zijn 6 en 8. We hebben beide varianten met ze gespeeld. Beide varianten vinden ze erg leuk. En het is een perfecte kennismaking met het spel. De volwassen versie duurt meestal erg lang. Ik weet niet hoe het bij jullie thuis is, maar wij hebben vroeger echt urenlang gestreden om de straten. Daar hebben mijn kinderen echt het geduld nog niet voor. Dit is dus perfect. In de versie vanaf 6 jaar zit echt wel dat strijdelement al. Ook het spelmateriaal is van mooie kwaliteit en ziet er top uit. Wat ons betreft is Mijn Eerste Monopoly zeker een aanrader!

Meer Monopoly? Lees hier meer over de Monopoly Valsspelers Editie.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.