Buitenspeelgoed

8x Het leukste buitenspeelgoed!

8x Het leukste buitenspeelgoed! 7 juli 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

buitenspeelgoed Lobbes

De zomervakantie is in sommige delen van het land al begonnen en de rest van Nederland volgt snel! Onze kinderen spelen zowel op vakantie als hier in de tuin graag lekker buiten. We gaan naar Spanje deze zomer en daar crossen ze altijd op hun kinderstep het park over. Om de zomer te vieren zetten we vandaag het leukste buitenspeelgoed voor jullie op een rij!

Kinderrolschaatsen

buitenspeelgoed Lobbes

Rolschaatsen voor kinderen! Je kunt er al vroeger mee beginnen dan je denkt. Deze superschattige rolschaatjes van Paw Patrol kun je zelfs al vanaf 3 jaar proberen. Uiteraard is rolschaatsen daarna voor vrijwel iedere leeftijd leuk. Zelfs als volwassene nog! Denk ook aan bescherming voor de onder meer de knieën. En een helmpje is ook geen overbodige luxe!

Kinderstep

buitenspeelgoed Lobbes 2

Ook kindersteppen bestaan er al voor jonge kinderen, zoals dit schattige stepje van Frozen. Al geschikt vanaf 3 jaar en ouder. Ook onze kindjes (5 en 3) hebben allebei een eigen stepje. Ideaal om op vakantie mee te nemen en lekker de hele dag zoet mee te zijn! Overigens steppen ze hier ook gewoon de tuin door hoor. Zo leuk! Denk ook hier uiteraard aan de juiste bescherming, zoals kniebeschermers.

Stoepkrijt

Stoepkrijt gaat al heel wat generaties mee! Ik heb vroeger zelf heel wat gestoepkrijt. Ook tijdens de coronacrisis hebben onze kinderen heel wat middagen in de tuin gezeten met een hele bak stoepkrijt. Ideaal, het is goed voor de motoriek, ze moeten hun fantasie gebruiken en het is geen dure aankoop! We love stoepkrijt!

buitenspeelgoed Lobbes 2

Bellen blazen

Nog zo’n klassieker! Gegarandeerd voor heel veel plezier en ook dit is geen dure aankoop. Ik geloof dat mijn zoontje (5) maar met weinig dingen zoveel plezier heeft als met bellenblazen. De sport is natuurlijk om een zo groot mogelijke bel te blazen of om ze juist allemaal stuk te maken! Zulk simpel buitenspeelgoed, maar zo leuk.

buitenspeelgoed Lobbes 2

Zandbak

Denk je aan buitenspeelgoed? Dan denk je aan de zandbak! De favoriet van ons zoontje. Elke dag speelt hij op school uren in de zandbak en als het aan hem ligt, thuis ook. Thuis hebben we een vrij kleine zandbak met een heleboel speeltjes erbij. Soms vind ik het verbazingwekkend dat Spencer (5) er zelf nog bij past. Ook dit buitenspeelgoed is goed voor de motoriek van kinderen.

Zand- & Watertafels

Nog zo’n favoriet hier thuis. Want wat is er nou leuker dan lekker modder maken!? Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar hier blijven het zand en water echt nooit gescheiden van elkaar 😉 We zetten de zand- & watertafel altijd alleen neer als het echt warm is buiten, maar dan is iedere keer nog een hit.

Vliegeren

Okee niet voor in de tuin, maar zoek een groot stuk grasveld of ga lekker naar het strand en vliegeren maar! Je hebt vliegers in allerlei soorten en maten en met de coolste figuren. Ook weer vrij simpel buitenspeelgoed, maar zo mooi om te zien hoeveel plezier kinderen ermee kunnen hebben.

Trampolines

Een stuk duurdere aankoop vergelijken met de vorige stukken buitenspeelgoed, maar wel eentje waar je jarenlang plezier van gaat hebben. Ik denk dat alle kinderen trampolinespringen leuk vinden. Bij een trampoline is het wel belangrijk om op een aantal dingen te letten. Let erop dat je een stevige trampoline koopt die aan de veiligheidsnormen voldoet. Ook is het verstandig om er eentje te kopen met een brede beschermingsrand. Meer tips kun je lezen op Veiligheid.nl.

Zoveel keus dus!! Het belang van buitenspelen is denk ik voor iedereen wel bekend. Het is heel erg goed voor de motorische vaardigheden en de buitenlucht is gezond! Wat is het favoriete buitenspeelgoed van jullie kinderen?

Deze blog is een samenwerking met Lobbes.nl

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.