Bouw en Constructie Reviews Speelgoed van het Jaar 2018 Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Review | Boomtrix van Goliath – Xtreme Trampoline Action

Review | Boomtrix van Goliath – Xtreme Trampoline Action 17 oktober 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Boomtrix van Goliath

Boomtrix van Goliath is een klein trampoline parcours. Een parcours dat je zelf kan bouwen, kan veranderen en waar je coole tricks op kan uitvoeren. En dit alles doe je door gebruik te maken van zwaartekracht! Klinkt tof of niet? Boomtrix van Goliath is ook nog eens genomineerd voor de verkiezing ‘Speelgoed van het Jaar 2018’.

Wat is Boomtrix?

Misschien denk je nu? Een parcours, trampolines en zwaartekracht? Waar gaat dit allemaal over? We leggen je het graag uit. We mochten de starterset van Boomtrix testen en delen graag onze ervaring met jullie. Is het een geschikt cadeau? Is Boomtrix van Goliath de nominatie voor de verkiezing ‘Speelgoed van het Jaar 2018’ waard?

De inhoud van de starterset

De Boomtrix starterset bevat uiteraard alle onderdelen waarmee je kunt starten. In de doos vind je vijf kleine trampolines, verhogingen en een lanceertrack. Het in elkaar zetten van alle Boomtrix elementen is heel eenvoudig. Je klikt het in elkaar, plakt de stickers op de onderdelen en je bent klaar om te starten!

Boomtrix van Goliath

Hoe werkt Boomtrix van Goliath?

Wanneer je alle elementen in elkaar hebt gezet is het tijd om te gaan bouwen. Bij het bouwen van een parcours plaats je als eerste de lanceertrack. De lanceertrack laat de kleine kogeltjes vallen vanaf een bepaalde hoogte om de kogels snelheid mee te geven. Onder de lanceertrack plaats je de eerste trampoline zodat de kogel zijn snelheid niet verliest. De vraag is nu natuurlijk waar springt de kogel heen! Plaats op die plek nog een element om uiteindelijk de kogeltjes in het finish bakje te krijgen. Probeer de kogels door een gat te laten springen of plaats de lanceertrack op een tafel en de trampolines op de grond. Je kunt eindeloos veel verschillende banen maken!

Boomtrix van Goliath

De Boomtrix uitbreidingen

Het is mogelijk om de Boomtrix starterset uit te breiden met de Boomtrix Showdown en de Boomtrix Stunt Pack. Deze sets bevatten extra elementen om een nog toffer parcours te maken. Lukt het jou om de kogeltjes over alle elementen te laten stuiteren? In dat geval mag jij je de echte Boomtrix Master noemen!

De verkiezing Speelgoed van het Jaar 2018

Boomtrix van Goliath is genomineerd voor de titel ‘Speelgoed van het Jaar 2018’. En een nominatie krijg je niet zo maar! Een vakjury, bestaande uit journalisten, inkopers en speelgoed- en spellendeskundigen beoordeelt het speelgoed in verschillende leeftijdscategorieën. Over Boomtrix van Goliath zegt de jury het volgende:

Boomtrix is verslavend leuk en frustrerend tegelijk: je blijft proberen tot het lukt. Een precisie actie. Ook leuk voor volwassenen.

Wat vinden wij van de Boomtrix starterset?

Boomtrix is wat ons betreft een hele leuke uitdaging! Het klinkt makkelijker dan dat het is. Je laat de kogeltjes vallen door een lanceertrack en het eerste wat het kogeltje raakt is een trampoline. Dan is het afwachten welke kant de kogel op springt om de tweede trampoline te plaatsen. Het blijft puzzelen en schuiven om de kogel uiteindelijk in het finish bakje te krijgen. Inzicht en geduld is van groot belang, maar dit maakt het wel super leuk. Wij probeerden een eenvoudige baan te bouwen op tafel om te starten en dat was nog best lastig. Na ongeveer een half uur lukte het voor het eerst om de kogeltjes richting het finish bakje te krijgen.

Boomtrix starterset

Boomtrix vraagt doorzettingsvermogen, maar ook creativiteit. Hoe creatiever hoe leuker de banen. Kinderen leren op een leuke wijze spelen met zwaartekracht. En van leren zonder dat je het door hebt zijn wij hier in huis fan. Jamie vroeg zich ook direct af waarom de kogeltjes niet altijd dezelfde kant op sprongen en heeft zo alweer een aantal dingen geleerd. Boomtrix is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud, dus Jamie was eigenlijk nog te jong. Maar met onze hulp ging het prima. En heel eerlijk gezegd, Boomtrix is niet alleen heel leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen!

Ook leuk om te lezen: Hydro Strike van Goliath

Boomtrix - Xtreme Trampoline Action

€29,95
9.5

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

10.0/10

Speelplezier

9.5/10

Pros

  • Educatief
  • Eindeloos speelplezier
  • Toffe uitbreidingssets
  • Goede kwaliteit

Cons

  • Niet geschikt als je heel ongeduldig bent

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.