Baby en Peuter Bouw en Constructie Reviews Speelgoed van het Jaar 2018

Review | Bla Bla Blocks Vrachtwagen van Vtech

Review | Bla Bla Blocks Vrachtwagen van Vtech 8 november 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Bla Bla Blocks Vrachtwagen

VTech heeft onlangs een heel nieuwe lijn speelgoed op de markt gebracht: de Bla Bla Blocks. Wij mochten de Bla Bla Blocks Vrachtwagen testen. En die viel behoorlijk in de smaak!

Bla Bla Blocks

Met de Bla Bla Blocks heeft VTech de vertrouwde blokken totaal vernieuwd. Het zijn niet zomaar blokken namelijk. Deze blokken praten! Bla Bla Blocks is in drie verschillende soorten beschikbaar: Dieren, Vrachtwagen en Speelhuis. Die laatste is genomineerd voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2018. Met deze interactieve blokken oefenen peuters en kleuters fijne motoriek, taalontwikkeling, kleuren en creativiteit. In elke set zit slimme elektronica (het Bla Bla Point) waardoor de blokken, zodra ze worden geplaatst, grappige, maar ook leerzame reacties en knipperende lichtjes geven. Zoals gezegd is het dus een hele nieuwe lijn. En alle sets passen op elkaar. Je kunt dus met alles door elkaar spelen.

Bla Bla Blocks Vrachtwagen

Bla Bla Blocks Vrachtwagen

Wij mochten zoals gezegd de Bla Bla Blocks Vrachtwagen testen. We hebben twee kindjes, een zoontje van bijna 4 en een dochter van 1,5. Beiden zijn ze helemaal weg van de vrachtwagen. Ik ben begonnen met het bouwen van de vrachtwagen zoals in de handleiding stond. Daarna heb ik uitgelegd dat ze de losse blokjes in het Bla Bla Point kunnen doen. Vijftien van de blokjes hebben hun eigen geluid en er wordt uitgelegd wat er op het blokje te zien is. Er zijn ook nog 15 gewone bouwblokken. De bewegingssensor activeert vrolijke zinnetjes, geluiden en korte melodietjes.

Omdat onze kinderen dus van verschillende leeftijden zijn, is het grappig om te zien hoe ze allebei omgaan met het speelgoed. Bouwen vinden ze allebei fantastisch, dus hoe mooi ik de vrachtwagen ook in elkaar had gezet, dat moest al snel anders! Al snel waren er allerlei torens te zien naast en op de vrachtwagen. Ons zoontje vond vooral het Bla Bla Point razend interessant. Samen oefenden we met de getallen en met de plaatjes die op de blokjes staan. Voor hem heeft de Bla Bla Blocks Vrachtwagen daardoor echt een extra dimensie. Extra leerzaam!

Ons oordeel

Bla Bla Blocks VrachtwagenDe Bla Bla Blocks zijn hier thuis echt een hit. Het is superleuk speelgoed, omdat het heel erg veelzijdig is. Bouwen is hier thuis sowieso een favoriete bezigheid en met name onze dochter is verzot op alles met wielen. Ons zoontje vindt het prachtig dat de auto ook nog eens praat en zingt en is ook druk bezig met bouwen. Het is echt nieuw, origineel speelgoed. We hadden nog niets in huis dat hiermee te vergelijken is. Naast de andere favoriet hier in huis, de Vrolijke Vriendjes, dus absoluut een aanrader.

Ook fijn: het speelgoed is behoorlijk stevig. Onze kinderen zijn niet altijd de meest zachtaardige als het op hun speelgoed aan komt, dus het moet wel tegen een stootje kunnen!

Lees hier onze ervaring met Sanne’s Smulparadijs van Vtech!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.