Buitenspeelgoed Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar

Beestenboule | Petanque voor kinderen

Beestenboule | Petanque voor kinderen 6 juli 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Beestenboule

Lekker buitenspelen en de kids het beroemde spel Petanque leren? Dat kan met Beestenboule van Megableu. Dit is een vrolijke versie met allerlei dieren. Wij mochten het testen en vandaag vertellen we je er alles over!

Beestenboule

Beestenboule is een vrolijke variatie op het wereldberoemde spel. Er is een klein geel balletje, dat wordt de kaasbal genoemd. Je kunt het spel met maximaal 4 spelers spelen. Die gooien allemaal met een eigen dier. Er is een muis, een ezel, een hond en een kat. Eerst gooi je de kaasbal. Daarna is het de bedoeling dat je jouw dier zo dicht mogelijk bij jouw doel gooit. Iedereen kiest een dier. Degene die de muis kiest, krijgt ook de kaasbal. Deze speler begint. De muis probeert zo dicht mogelijk bij de kaas te komen. Daarna is de kat aan de beurt. Daarna de hond en daarna de ezel. Het is dus niet de bedoeling om allemaal zo dicht mogelijk bij de kaas te komen, maar bij het dier voor je. Dat is jouw eigen doel. Uiteraard kun je een variant spelen waarbij wel iedereen zo dichtbij de kaasbal mogelijk moet komen.

Wat vinden wij van het spel?

Spencer en Jasmijn zijn gek op spelletjes en waren gelijk enthousiast toen we dit spel thuis kregen. Het ziet er erg vrolijk uit. De beestjes hebben allemaal een eigen vorm en daardoor blijft het spel spannend en afwisselend. Het is nog knap lastig om met jouw dier zo dichtbij mogelijk jouw doel te komen, omdat alle dieren oortjes en dergelijke hebben dus ze rollen niet ‘normaal’. Het zorgt daardoor dan ook voor de nodige hilariteit bij de kinderen, omdat de beestjes alle kanten op springen soms. Beestenboule is simpel uit te leggen en daardoor kun je gelijk aan de slag. Leuk om mee te nemen op vakantie deze zomer!

Lees hier meer over andere buitenspellen van Megableu

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.