Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Hoe issie, Lizzie? Deel 1! | Review

Hoe issie, Lizzie? Deel 1! | Review 5 juli 2023Leave a comment

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. ?

Hoe issie, Lizzie?

Edwin zegt dat het niet zo’n ramp was. Maar ik denk dat hij gewoon aardig wil doen. Het was een ENORME ramp. Een GIGANTISCHE puinhoop. En dan probeer ik het nog positief te bekijken. Ik keek al weken uit naar mijn verjaardag. Omdat mijn ouders voor het eerst in mijn leven hadden ingestemd met mijn feestje waarbij mijn vader geen ballon-teckels zouden maken in onze tuin. Nee, dit jaar mocht ik welgeteld drie vrienden uitnodigen om mee te gaan naar Laser Force in het winkelcentrum. Milou Feitsma heeft in januari haar feest daar gehouden en het was (blijkbaar) te gek. Maar ik was er niet bij …

Het is zomaar een stukje uit het leven van Lizzie. Lizzie Rademakers die een hilarisch leven heeft met daarin ook een heleboel drama. Gelukkig heeft een haar eigen methodes om ermee om te gaan. In haar dagboek Hoe issie, Lizzie? Deel 1, Lama’s, Losers en ander levensdrama! vertelt ze erover. Over haar jaarlijkse familiereis naar Frankrijk, over haar broer Troy die geobsedeerd is met zijn kapsel en daardoor zelfs niet wil zwemmen en over Lizzie haar hoop om een uitnodiging te krijgen voor het feest van Maisie Felix.

Snoepjes

De teksten van het boek zijn geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 8 à 9 en zijn grappig geschreven door Kathy Weeks. Ook staan er leuke tekeningetjes bij die de fantasie van het kind prikkelen. Wat ik ook grappig vind is dat achterin het boek alle personages worden vergeleken met een snoepje door Lizzie. Zo noemt ze haar kleine broertje een tumtummetje. ”Klein, maar fantastisch. Ik denk dat hij ooit echt een echte winegum wordt.” Het is grappig om te lezen en dat geldt voor heel veel teksten in het boek.

Mijn dochter van 9 is ook ontzettend enthousiast en zegt over het boek:

”Het is een leuk boek dat gaat over Lizzies leven. Ze gaat op reis, maar er gaat echt van alles mis. Maar ze heeft echt allemaal ideeën om er toch voor te kunnen zorgen dat ze toch kunnen gaan. Eenmaal op vakantie laat de vader van Lizzie de sleutels in een put vallen. Maar een Fransman had gelukkig reservesleutels. Maar hij waarschuwde in het Frans ergens voor, maar ze snapten niet waarvoor. Daar kwamen ze later achter, maar als je meer wil weten, moet je het boek maar lezen.”

Haha wat een goede teaser hè die meid. Deel 1 is te koop via Bol.com voor 18,99 en ben je enthousiast? Inmiddels is er ook al een deel 2! Namelijk Hoe issie, Lizzie. Over slangen, sieraden en ander gesukkel!

Meer lezen? Lees hier onze review van het CEMI Doeboek 2.

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.