Games en Elektronica Reviews

Ary and the Secret of Seasons | Review

Ary and the Secret of Seasons | Review 2 oktober 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Ary and the Secret of Seasons

Onlangs verscheen het prachtige spel Ary and the Secret of Seasons voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en Steam. Dit avonturenspel mochten wij testen op de Nintendo Switch en vandaag lees je onze bevindingen! Het is een spel van Mindscape en Modus Games, in samenwerking met de ontwikkelaar eXiin.

Ary and the Secret of Seasons

Ary and the Secret of Seasons vertelt het verhaal van een meisje, Ary. Je volgt haar in de wereld van Valdi. Het meisje heeft zich aangesloten bij de Wachters der Seizoenen, een organisatie die van oudsher door mannen wordt geregeerd. Het is de bedoeling dat Ary de seizoenen gaat herstellen. Nu is Ary nogal een stoer meisje, dus deze stoer taak kun je haar wel toevertrouwen!

Ary and the Secret of Seasons

Wat is namelijk het geval? Ary kan kleine bollen oproepen. Dat zijn ecosystemen voor elk seizoen en daarmee kan ze de omgeving veranderen. De bollen kunnen met drie tegelijk worden geopend; zo kan Ary in één keer van de winter naar de zomer naar de herfst springen.

Ary and the Secret of Seasons

Wat vonden wij van het spel?

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het een heel leuk spel vind. Het ziet er werkelijk fantastisch uit. Ary is een leuk, stoer meisje dat aanspreekt. Haar wereld, Valdi ziet er ook schitterend uit. In de loop van het spel kom je allerlei puzzels tegen. Die kun je oplossen door te switchen van seizoen. Maar welk seizoen? Daar moet je soms wel flink over nadenken! Ik zou het zelf fijn vinden als je daar iets meer hulp bij krijgt. Soms kwam ik er echt even niet uit en heb ik spel weggelegd om er later met een frisse blik weer naar te kijken. Desondanks blijft het hele concept van het veranderen van de seizoenen een ontzettend origineel idee voor een game.

Ary and the Secret of Seasons

Ik las in andere reviews dat mensen last hadden van glitches en andere bugs, maar ik heb daar zelf niets van gemerkt. Wel had ik soms een beetje ruzie met de camera, maar bij mij is Ary and the Secret of Seasons niet één keer gecrasht op de Switch. De makers van de game zijn ook nog steeds druk bezig met het ontwikkelen ervan en het oplossen van eventuele bugs op verschillende platformen!

Ary and the Secret of Seasons

Ik houd zelf heel erg van games waar je gewoon een flinke wereld kunt ontdekken en onderweg quests kunt doen, dus Ary and the Secret of Seasons is wel in mijn straatje. Het deed me een beetje denken aan The Legend of Zelda: Breath of the Wild. En daar is niets mis mee, want laten we wel wezen; dat is een fantastische game. De gevechten zijn wat simpel en niet erg uitgewerkt, dat is jammer. De puzzels daarentegen, daar zit duidelijk heel veel werk in.

Ary and the Secret of Seasons

Al met al zou ik Ary and the Secret of Seasons zeker aanraden. Is het het allerbeste spel dat ik ooit heb gespeeld? Nee. Soms moeten dingen nog net iets meer worden uitgewerkt. Maar wat mij betreft is het spel origineel en charmant genoeg om me uren mee te vermaken. De hele stijl spreekt me erg aan.

Meer Nintendo Switch? Heb je de laatste update van Animal Crossing al?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.