Reviews Speelgoed van het Jaar 2020 Speelgoed verkiezingen Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Cube Duel van SmartGames | Review

Cube Duel van SmartGames | Review 1 oktober 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Cube Duel spel - SmartGames (4)

Daag je tegenstander uit in dit strategische spel van SmartGames! Bij het spelen van Cube Duel draait het allemaal om gele of rode stukken. Plaats de stukken zo slim mogelijk in de kubus om dit spel te winnen!

Cube Duel van SmartGames

Cube Duel is een strategisch spel van SmartGames. En als je bekend bent met de spellen van SmartGames dan weet je ongetwijfeld dat dit hele leuke educatieve spelletjes zijn. Vaak kan je ze alleen spelen door aan de slag te gaan met diverse uitdagingen. Dit keer kan je het ook met twee spelers spelen. Wij kregen het spel opgestuurd en hebben het voor jullie getest.

De inhoud

De educatieve spellen van SmartGames staan wat mij betreft om hun eenvoud. Het zijn geen complexe spellen waarbij je heel veel onderdelen nodig hebt. Ook bij Cube Duel heb je niet veel nodig. In de doos vind je een kubus met blokken in twee kleuren (rood en geel), een standaard, de spelregels en een boekje vol uitdagingen.

De inhoud

Hoe werkt het?

De naam van dit educatieve spel zegt het eigenlijk al, dit spel betreft een duel. Daag je tegenstander uit en plaats de rode of gele stukken zo strategisch mogelijk. Speel je liever alleen? Ook dat is geen probleem, dan ga je aan de slag met het boekje met maar liefst 80 uitdagingen.

Cube Duel – 2 spelers

Ga je aan de slag met twee spelers? Dan heb je de gele en de rode blokken nodig en de kubushouder (zie de foto hierboven). Nu is het de bedoeling om zoveel mogelijk van jouw kleur aan de open zijde van de kubus zichtbaar te krijgen. Dit doe je door om en om een blok te plaatsen. Denk hierbij dus goed na waar je welk blok plaatst! Kan jij je blok niet meer kwijt (uitsteken mag niet) dan is de andere speler weer aan de beurt.

Cube Duel spel - 2 spelers
Cube Duel spel - SmartGames (4)

Past er helemaal geen blok meer? Dan is het tellen geblazen, van welke kleur zijn de meeste vakjes zichtbaar?

Cube Duel – 1 speler

Puzzel je liever zelf? Dan kan je aan de slag met de 80 uitdagingen die in het bijgeleverde boekje staan. Deze uitdagingen variëren van niveau, van starter tot wizard, dus deze zijn zelfs leuk voor volwassenen!

Cube Duel - 1 speler
1 speler

Uiteraard kan je hier ook gewoon met meerdere spelers gaan puzzelen, maar ook ideaal om alleen te doen. Elke opdracht laat een kubus zien die je na mag gaan bouwen. In het begin met één kleur, later met beide kleuren!

Speelgoed van het Jaar 2020

Cube Duel van Smartgames is genomineerd voor de titel ‘Speelgoed van het Jaar 2020’. En een nominatie krijg je niet zo maar! Een vakjury, bestaande uit journalisten, inkopers en speelgoed- en spellendeskundigen beoordeelt het speelgoed in verschillende leeftijdscategorieën. Over dit spel zegt de jury het volgende:

Wat leuk: een Smartgame voor meer dan een speler! Wie is de beste bouwer? Beslis het in een snel duel. Je kunt het spel ook alleen spelen.

Jury, Speelgoed van het Jaar 2020

Wat vinden wij van Cube Duel?

Vinden wij de nominatie voor de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020 terecht? Dat is een goede vraag! Stiekem zijn we al een beetje bevooroordeeld, want wij zijn gek op de educatieve spellen van Smartgames. Lees hier onze Smartgames reviews!

Terug naar Cube Duel! Samen met Jamie (8 jaar) heb ik dit spel getest. Eigenlijk is hij nog iets te jong, de adviesleeftijd is 10 jaar. Toch vond hij dit een hele leuke uitdaging. In eerste instantie zei hij, wat moet je doen dit ziet er saai uit (oeps)! Maar toen hij door had dat het een duel was, was hij snel om. Alle kanten van de kubus werden bekeken, elk blokje werd op meerdere manier geplaatst en al snel ontstond de competitie.

Cube Duel

Dit spel maakt je al snel fanatiek, ruimtelijk inzicht en tactiek zijn van belang. Elk spel is ook anders, dus het blijft een puzzel, hoeveel spelletjes je ook speelt. De versie voor 1 speler biedt net zoveel uitdaging! Het starterniveau kon Jamie al goed aan en zelf heb ik een poging gedaan op wizard niveau, nou dat is wel een pittige uitdaging! Maar dat maakt die spel dan ook zo leuk, heerlijke hersengymnastiek!

Behoort Cube Duel van SmartGames tot jouw favoriete spellen? Breng dan je stem uit op de website www.speelgoedvanhetjaar.nl!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.