Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Artisjokken | White Goblin Games

Artisjokken | White Goblin Games 13 september 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Artisjokken

Artisjokken is een nieuw en snel kaartspel van White Goblin Games. In het spel moet je zo snel mogelijk al jouw artisjokken verwijderen. Wij mochten het alvast voor je testen en vandaag lees je onze bevindingen.

Artisjokken

Artisjokken is geschikt voor 2 tot 4 spelers. Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar kunnen het spel prima spelen. Een potje duurt ongeveer 20 minuten.

Artisjokken

Inhoud van het spel

100 kaarten
spelregels

Hoe moet je het spel spelen?

Iedere speler begint het spel met tien artisjokken. Het doel is om die zo snel mogelijk kwijt te raken. Dit doe je door verse groenten te oogsten. In het midden van de tafel leg je de tuinvoorraad neer, dat is de grote stapel met alle groentekaarten. De eerste vijf daarvan leg je open op een rij neer. Dat ziet er dan zo uit en noemen we het tuinaanbod:

Artisjokken

Elke speler heeft zijn/haar eigen afleg- en trekstapel. Elke ronde moet je eindigen met nieuwe kaarten in je hand. Lukt het je uiteindelijk om een handvol te pakken waar geen artisjokken in zitten? Dan heb je gewonnen!

Aan het begin van jouw beurt mag je een kaart uit de tuin kiezen. Die mag je gelijk spelen, maar dat hoeft niet. Elke groentekaart heeft een eigen kracht. Soms kun je ruilen, een artisjok uit het spel verwijderen of op een andere manier meer groentes op jouw trekstapel krijgen. In de groentetuin vind je naast artisjokken ook broccoli, prei, aubergine, bietjes, mais, aardappel, wortel, ui, paprika, rabarber en tuinbonen.

Artisjokken

Je mag zoveel groentes spelen in jouw beurt als je wilt. Sommige kaarten – en hopelijk voor jou ook artisjokken – komen op de composthoop. Die stapel komt naast de tuinvoorraad. Andere kaarten komen op jouw persoonlijke aflegstapel. Daarna pak je vijf nieuwe kaarten van jouw trekstapel. Zo ververs je dus elke keer jouw hand. Totdat je een keer geen artisjokken meer hebt. Dan is de winst voor jou.

Artisjokken

Wat vonden wij van het spel?

Het eerste dat opvalt is de vormgeving. Het spel ziet er vrolijk uit en de tekeningen zijn erg mooi. Wat heel erg handig is, is dat op elke groentekaart ook staat wat de kracht van die kaart is. Daardoor hoef je het niet steeds op te zoeken.

Artisjokken

Het is een makkelijk te begrijpen en snel kaartspel. En het is echt heel erg leuk!! Je kunt elkaar een beetje dwars zitten, je moet tactisch denken en een beetje geluk hebben. Ben je fan van snelle, leuke kaartspellen? Dan hoort Artisjokken zeker in jouw spelletjeskast thuis!

Meer White Goblin Games? Ken je Drakenstad al?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.