Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Drakenstad van White Goblin Games | Nieuw

Drakenstad van White Goblin Games | Nieuw 1 september 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Drakenstad

Drakenstad is een nieuw spel van White Goblin Games. Een snel kaartspel voor twee personen dat er werkelijk schitterend uitziet! Het is een remake van het bekende Dragonheart. Wij mochten het spelen en vandaag vertellen we je er alles over!

Inhoud van het spel

  • 1 speelbord
  • 100 kaarten
  • 1 Versteende Draak
  • 10 zeeschelpfiches
  • spelregels

Drakenstad

Drakenstad is zoals gezegd een spel voor twee personen. Het is geschikt voor iedereen van 8 jaar en ouder. Een spelletje duurt ongeveer 20 minuten. Ik noemde het eerder een kaartspel, en dat is het ook wel, maar je legt de kaarten neer op een speelbord. En de pijlen op dat bord blijken allesbepalend in het spel!

Drakenstad

Hoe wordt het spel gespeeld?

Je speelt Drakenstad dus met z’n tweetjes. In het midden leg je het speelbord neer. Iedere speler krijgt een eigen stapel kaarten; lichtblauw of donkerblauw. Elke speler moet ook steeds 5 kaarten in zijn hand hebben. Heb je kaarten neergelegd? Dan vul je je hand weer aan tot 5.

Drakenstad

Elk type kaart heeft een vaste plek op het bord en een vaste rol. Je moet het even onder de knie krijgen welke kaart, welk gevolg heeft. De pijlen op het bord helpen je daarbij. Leg je bijvoorbeeld een aantal oesters neer, dan gebeurt er niets. Maar leg je later een andere kaartsoort op z’n plek? Dan kun je die oesters pakken en zo punten scoren.

Drakenstad

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het is een heel snel en makkelijk begrijpbaar spel. Om de beurt leg je kaarten neer (één of meer van dezelfde soort) en je vult je hand weer aan. Zo speel je door tot er óf drie keer een stapeltje Drakenstad kaarten naast het bord liggen óf een speler zonder kaarten zit. Degene die aan het einde de meeste punten heeft, wint!

Drakenstad

Varianten

Hierboven staat de basisvariant van het spel beschreven. Er zijn ook nog twee varianten die je kunt spelen: prognose en magische zeeschelpen. Op die manier kun je elk spel dus anders aanpakken en gaat het niet snel vervelen!

Drakenstad

Ons oordeel

Mijn man houdt niet van spelletjes. Ik snap ook niet hoe dat kan, maar het is zo. Heel soms krijg ik hem toch zo gek om een spel met me te testen. Bij Drakenstad was het gelukkig niet moeilijk om hem over te halen. Het spel ziet er namelijk echt fantastisch uit. De vormgeving is zo mooi, het deed me een beetje aan een computergame denken. En dat is helemaal in ons straatje.

Het spel is makkelijk te begrijpen en snel. Vind je het leuk om samen thuis een snel en leuk (kaart)spel te spelen? Dan is dit zeker wat voor jullie. Drakenstad is leuk, boeiend, heel erg mooi en het is origineel door de manier waarop het is opgezet met het speelbord. Een aanrader dus? Absoluut!

Meer White Goblin Games? Wat dacht je van Nova Luna?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.