Games en Elektronica Trends

Among Us: Verraad je vrienden en win!

Among Us: Verraad je vrienden en win! 8 oktober 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Among Us

Kennen jullie de game Among Us al? Dit spel is een ontzettend hype. Simpel en toch zo briljant. En vooral héél verslavend. We vertellen je vandaag alles over dit ontzettend populaire spel!

Among Us

Among Us is verkrijgbaar op Steam en in de Google Play en App store. In het spel draait alles om verraad. Je speelt het online. Dit kan met bekenden zijn, maar ook met willekeurige tegenstanders. Je speelt het met 4 – 10 mensen. Onder die mensen zijn 1 tot 3 ‘imposters’. Het doel van deze verraders is simpel: iedereen vermoorden en de boel saboteren.

Among Us speelt zich af in een ruimteschip. Er zijn drie verschillende werelden waarin je kunt spelen. De crewmates proberen het ruimteschip goed te besturen door allerlei opdrachten te doen (tasks). De imposters zullen hen dus tegenwerken en iedereen proberen te vermoorden. Als crewmates een dood lichaam vinden, kunnen ze dit melden. Er volgt dan overleg tussen de spelers. Wie is er verdacht? Wie zou de imposter kunnen zijn? De spelers stemmen en degene met de meeste stemmen vliegt eruit. Dit zou dus ook een onschuldig iemand kunnen zijn!

Among Us

Tactiek

Dit klinkt misschien simpel, maar Among Us draait volledig om tactiek. Stel, je bent in de imposter. Dan moet je ervoor zorgen dat niemand jou ziet moorden. Ook moet je net doen alsof jij ook netjes je opdrachten doet. En ga je dan vol iemand anders beschuldigen? Of houd je je een beetje op de achtergrond? Ook kun je als crewmate eruit worden geknikkerd, terwijl je dus onschuldig bent. Maar stel jij bent steeds alleen; dat wordt als verdacht gezien. Ook als jij juist achter iemand aanloopt kan dat als verdacht worden beoordeeld. Want liep je achter diegene aan om hem te vermoorden?

Among Us

Kortom: Among Us is eigenlijk één grote mindfuck, maar oh zo leuk. En oh zo verslavend. Toen ik het spel voor het eerst zag, was ik niet gelijk enthousiast, want ik houd niet van dit soort graphics. Maar toen ik eenmaal begon, was ik hooked. Wat een heerlijk spel. En wat is het leuk om de imposter te zijn en stiekem iedereen uit te moorden, haha!

Among Us

Meer online multiplayer games? Ken je Fall Guys al?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.