Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Zooloretto: Het Duel | Review

Zooloretto: Het Duel | Review 18 augustus 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

zooloretto het duel

Op zoek naar een supertof kaartspel dat je met z’n tweeën kunt spelen? Zooloretto: Het Duel van White Goblin Games is dan zeker een aanrader! Dit is een variant op het fantastische spel Zooloretto.

Zooloretto: Het Duel

In Zooloretto: Het Duel heb je allebei je eigen dierentuin. Je probeert uiteraard de beste attracties te hebben voor de bezoekers. Tussen de twee spelers in liggen de dierentuin tegels. Deze staan voor verschillende dieren. Ook plaats je drie vrachtwagens. Er zijn 45 dierenkaarten en ook nog eens 12 kramen.

zooloretto het duel

Spelers trekken om de beurt kaarten. Je kunt dan een kaart bij een van de vrachtwagens leggen, een vrachtwagen pakken of een geldactie uitvoeren. Heb je een vrachtwagen gepakt? Dan kun je de dieren uit die wagen in de dierentuin aan jouw kant leggen. Van ieder dier is een bepaald aantal toegestaan. Maar let op: dat gaat niet zomaar. Sommige dierkaarten hebben symbolen die speciale acties activeren wanneer je een tweede kaart van deze soort met hetzelfde symbool neemt. Heb je bijvoorbeeld twee dieren met een hartje? Dan maken ze een baby! Maar je mag maar twee dieren met een bepaald symbool hebben. Anders krijg je een minpunt.

zooloretto het duel

Sommige kaarten hebben kraampjes, die je geld geven als je twee keer hetzelfde symbool hebt (pretzels, frisdrank of ijs). Dit geld kun je gebruiken om een ​​dier van je tegenstander te stelen of alle minpunten te verwijderen. De eerste speler met alle verschillende soorten kramen scoort bonuspunten.

zooloretto het duel

Zooloretto: Het Duel is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar. In de spelregels vind je ook een expertvariant. Een potje duurt ongeveer 20 minuten.

Wat vinden wij van het spel?

Wij zijn al fan van de normale Zooloretto thuis. En ook dit spel is weer superleuk. Het heeft bekende elementen van het andere spel, maar voegt ook weer leuke dingen toe. Er komt een beetje geluk en tactiek bij kijken. Je kunt elkaar ook behoorlijk dwars zitten, altijd leuk 😉 Al met al is dit weer een mooi spel van White Goblin Games. We zijn benieuwd naar de andere varianten. Zo is er bijvoorbeeld ook een dobbelspel.

zooloretto het duel

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.