Reviews Speelgoed van het Jaar 2019 Spellen en Puzzels

Review | Zoekspel Lynx van Identity Games

Review | Zoekspel Lynx van Identity Games 1 september 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Bordspel Lynx Identity Games

Voor de fans van zoekboeken hebben we goed nieuws! Want het zoekspel Lynx heeft veel weg van een zoekboek! Mocht je nu denken wat is een zoekboek, lees dan even ons artikel: ‘Wat is een zoekboek?‘. Voor nu vertellen we je graag over het spel Lynx van Identity Games dat ook nog eens een nominatie voor de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019 op zak heeft!

Het zoekspel Lynx

De naam Lynx zegt niet meteen wat voor spel het is, maar met het woord zoekspel hebben we het al verraden. Dit spel draait om het zoeken van plaatjes en helpt kinderen concentreren en het geheugen trainen!

De inhoud

Het zoekspel Lynx zit in een doos dat qua grootte te vergelijken is met bijvoorbeeld een Monopoly bordspel. En in de doos zitten heel veel onderdelen. Een spelbord bestaande uit 9 onderdelen, 368 kaartjes met afbeeldingen, 1 vouwbaar bakje, 18 fiches en de spelregels.

De Inhoud van het zoekspel Lynx

Hoe werkt het?

Voordat je kunt spelen moet het spel in elkaar gezet worden. De 9 spelplaten vormen een grote ronde cirkel vol met afbeeldingen. De fiches druk je uit het karton en het bakje vouw je in elkaar. Tot slot heb je nog de 368 plaatjes nodig die je in het bakje stopt. Een paar simpele stappen en nu ben je klaar om te beginnen!

Lynx van Identity Games

Het spel kan in twee varianten gespeeld worden. Hierbij kan er gekozen worden het spel te spelen met of zonder spelleider. Wij vonden het leuk om met zijn allen te spelen dus kozen eerst voor de variant zonder spelleider!

Zoekspel Lynx zonder spelleider

Alle spelers gaan rondom het spelbord zitten en krijgen drie fiches in dezelfde kleur. Het bakje met kaartjes wordt gepakt en iedere speler ontvangt drie kaartjes. Deze worden gedekt voor de spelers neergelegd. Wanneer alle spelers de juiste onderdelen hebben liggen wordt er afgeteld.

Het zoekspel Lynx, starten maar!

3-2-1 en starten maar! Draai de kaartjes om en ga op zoek naar dezelfde afbeeldingen op het spelbord! Heb je een afbeelding gevonden dan dek je deze af met een fiche van jouw kleur. Heb je ze alle drie gevonden dan roep je: LYNX!

Bordspel Lynx

De speler die als eerste Lynx roept verdient drie punten en mag de gevonden plaatjes naast zich neerleggen. Controleer nog wel even of ook de juiste afbeeldingen zijn afgedekt. De overige spelers mogen de afbeeldingen die zij hebben gevonden ook naast zich neerleggen. Alle niet gevonden afbeeldingen gaan weer in de bak en het is tijd voor een nieuwe ronde. In deze variant van het zoekspel Lynx is het de bedoeling dat je als eerste 25 punten haalt oftewel vind 25 plaatjes en je bent de winnaar!

Zoekspel Lynx met spelleider

Bij het spelvariant met de spelleider heb je een spelleider nodig. Deze persoon speelt niet mee met het spel, maar kiest één kaartje uit het bakje en laat alle spelers tegelijkertijd naar hetzelfde plaatje zoeken. Hierbij is concentratie en snelheid dus helemaal van belang!

Speelgoed van het Jaar 2019

Zoekspel Lynx van Identity Games is genomineerd voor de titel ‘Speelgoed van het Jaar 2019’. En een nominatie krijg je niet zo maar! Een vakjury, bestaande uit inkopers, journalisten en speelgoed- en spellendeskundigen beoordeelt speelgoed in diverse leeftijdscategorieën. Over Lynx van Identity Games zegt de jury het volgende:

Lynx

Lynx is een zoekspel, waarbij je z.s.m. jouw plaatjes moet vinden op het speelbord. Alle afbeeldingen worden in het bakje gestopt en de spelleider geeft elke speler 3 kaartjes. Vervolgens gaat iedereen op zoek naar zijn/haar plaatjes en legt hier een gekleurde fiche op. Het spel stopt wanneer een speler alle drie zijn/haar afbeeldingen heeft gevonden, de gevonden plaatjes mag je houden. Het doel is om zoveel mogelijk kaartjes te verzamelen.

Zoek en win. Lynx is een spel waarbij je niet op je beurt hoeft te wachten. Ben jij de snelste? Een kleurrijk spel voor veel leeftijden, met twee verschillende speelmogelijkheden.

Jury, Speelgoed van het Jaar 2019

Wat vinden wij van Lynx zoekspel?

Het is eigenlijk heel eenvoudig, wij zijn enthousiast! De kinderen zijn gek op zoekboeken en dit spel ligt in het verlengde daarvan. De twee spelvarianten maken het spel uitdagend. Daarnaast ziet het spel er heel leuk uit, kleurrijk en op het spelbord staan plaatjes die bijna iedereen wel kent.

Lynx zoekspel

Fenna (5 jaar) en Jamie (7 jaar) spelen het spel nog steeds heel graag. Het is inmiddels al gespeeld bij de opa’s en oma’s en met vriendjes en vriendinnetjes. En iedereen is tot dusver enthousiast. De nominatie voor de Speelgoed van het Jaar 2019 verkiezing snappen wij maar al te goed!

Hebben jullie het Lynx zoekspel al in huis?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.