Boeken, School en Vrije tijd Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Verlopen winacties

Zo stimuleer je kinderen om te lezen!

Zo stimuleer je kinderen om te lezen! 7 maart 202120 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Zo stimuleer je kinderen om te lezen!

Lezen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Iets wat je continue hoort, maar wat ook gewoon 100% waar is. Daarom helpen wij jullie graag om kinderen te stimuleren, want lezen is ontzettend leuk!

Zo tover je terughoudende lezers om tot boekenwurmen

Heb jij kinderen in huis die helemaal niet graag lezen? Wij hebben een aantal tips voor je om hier slim op in te spelen. Lezen is leuk voor ieder kind, je moet alleen even ontdekken waar de interesses van jouw kind(eren) liggen! Toch zijn er ook andere tips om kinderen te stimuleren om te lezen.

Motiveer kinderen om te lezen

Al van jongs af en aan is het belangrijk om kinderen kennis te laten maken met boeken. Voorlezen of samen lezen is heel belangrijk. Wil je kindje niet meer samen lezen, probeer dan eens om en om een regel te lezen. Maak er een spelletje van om lezen weer uitdagend te maken. Hier kan je eventueel ook een beloning aan hangen.

Zorg er in ieder geval voor dat je aandacht besteed aan het lezen en niet denkt ‘ach, dat komt wel’.

Wissel leesboeken af met andere boeken

Misschien denk je dat kinderen alleen leren van leesboeken, maar dat is niet waar. Het is belangrijk dat kinderen boeken gaan zien als iets leuks, wat ook prima kan door leesboeken af te wisselen met doe- en zoekboeken. Zo krijgen kinderen een feeling met boeken en in doeboeken zijn ze onbewust toch ook vaak aan het lezen!

Kom erachter wat kinderen leuk vinden

Onthoud altijd goed, smaken verschillen. Leest het ene kind graag stripboeken, het andere kind vindt dit waarschijnlijk verschrikkelijk. Maar één ding is zeker, zodra je een onderwerp, serie of soort boek vindt dat bij jouw kindje in de smaak valt dan zit je goed! Zo leest onze 8-jarige alleen maar stripboeken. In eerste instantie dachten wij dat een gewoon boek beter zou zijn, maar dat vind Jamie gewoon niet leuk. Inmiddels heeft hij honderden stripboeken gelezen en ligt zijn leesniveau bovengemiddeld.

Om te achterhalen wat jouw kindje leuk vindt om te lezen heeft Billy Bones een boekenpakket samengesteld om dit te achterhalen! In dit boekenpakket zijn 4 verschillende boeken te vinden, die allemaal op een andere manier stimuleren om te lezen!

Echte Duiven vangen boeven

In het boek ‘Echte Duiven vangen boeven‘ draait het allemaal om het gedrag van duiven. Waarom gedragen duiven zich zo raar? Dat komt omdat ze de wereld beschermen tegen het kwaad! Duif Rots is een meester in vermommingen en lost samen met zijn vrienden grootse mysteries op.

Echte Duiven vangen boeven

Het boek Echte Duiven vangen boeven‘ bestaat uit drie losse verhalen. Iedere pagina is volledig geïllustreerd en staat vol grappen. Dit hilarische boek is ideaal om kinderen aan het lezen te krijgen. En goed nieuws, het is deel 1 van een hele reeks. Valt het boek in de smaak, dan is er nog veel meer te lezen.

LEGO Harry Potter versus Draco

LEGO en Harry Potter doen het vaak heel goed bij kinderen, wat dacht je van een combinatie in het boek ‘LEGO Harry Potter versus Draco‘. Eigenlijk is dit boek een heel tof cadeau, niet alleen bestaat dit boek uit 2 boeken, er zit ook nog een 3D-speeltoneel bij en twee LEGO figuren: Harry Potter en Draco Malfidus.

LEGO Harry Potter versus Draco

Los de puzzels op, speel met de minifiguren en verzin je eigen verhalen! LEGO Harry Potter versus Draco is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar oud.

Piraat Blunderbaard – Slechtste Missie ooit

Wist je dat spannende verhalen het vaak ook heel goed doen. En spannende avonturen beleef je in het boek ‘Piraat Blunderbaard – Slechtste Missie Ooit‘. Een reis met opa Grijsbaard betekent een en al avontuur.

Piraat Blunderbaard - Slechtste Missie ooit

Het leek op een onschuldige reis, maar het blijkt een missie om het schip van de engste piraat op zee te stelen!

Minecraft Vang de creeper

Minecraft Vang de Creeper is een spannend zoekboek voor de echte Minecraft-fans! Lezen leuk houden betekent niet altijd hele lappen tekst weglezen, maar dit betekent ook plezier maken met boeken. En daar zijn zoek- en vindboeken ideaal voor.

In Minecraft Vang de Creeper ga je op ontdekkingsreis. Reis mee door de Bovenwereld om de ongrijpbare mobs op te sporen!

Ook leuk om te lezen: Alles over de LEGO dierenatlas

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

20 comments

 1. Wat een gaaf pakket zeg! Ik doe hee graag mee voor onze kids, wij lezen allemaal zo graag! Mijn dochter helemaal gek op Draco van Harry Potter en onze zoon speelt enorm graag Minecraft dus kan vast nog iets nieuws leren. Zelf lees ik ook graag kinderboeken dus dit pakket zou ons hee blij maken!!❤️

 2. Dit zijn zo te zien erg leuke boeken. Een mooie leesstimulans! Mijn zoon vindt zoekboeken en het oplossen van puzzels leuk om te doen, met dit pakket maak ik hem vast wel blij!

  1. Wat een super leuk pakket. Ik hoop dat ik het win. Mijn oudste is een lezer maar de jongste niet. Misschien helpen deze boeken hem om toch uit zichzelf te gaan lezen.

 3. Wat een prachtige boekenbox.
  Heel graag doe ik mee voor mijn kleinkinderen, die van lezen houden .
  Ik heb om privéredenen geen facebook enz. meer, maar volg alleen nog bloglovin.
  Ik waag graag een kansje…

 4. Ik doe heel graag mee voor onze jongste zoon Martin (11) (Dyslexie) Mooi stimulerend zo’n prachtig boekenpakket. We hebben geen facebook, Instagram of Twitter. Ik heb mij wel aangemeld voor de nieuwsbrief.

 5. wat een super gaaf pakket voor mn dochtertje! Ze is in mei jarig, dus alvast een kadootje in huis is super leuk 🙂

 6. Wat een te gekke boeken, hier gaat mijn omahart sneller van kloppen, wie weet wordt kleinzoon ooit een boekenwurm..( anders lees ik wel voor) stuk voor stuk super leuk, zelfs voor mij.

 7. Graag doe ik mee voor de kleinkinderen. Hier is lezen, voorlezen toch wel favoriet. En Oma heeft ook nog een uitleenkast, iedere keer een feestje als er weer iets uitgezocht mag worden om 1 weekje mee naar huis te nemen, en dan weer omruilen voor iets anders ……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.