DIY Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Zo maak je Diamond Painting onderzetters!

Zo maak je Diamond Painting onderzetters! 30 juni 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Zo maak je je eigen Diamond Painting onderzetters!

Wist jij dat Diamond Painting al jaren ontzettend populair is én dat het verder gaat dan een Diamond Painting op canvas? Tegenwoordig maak je zelfs boekenleggers, raamhangers en prachtige onderzetters! Met kleine diamanten steentjes maak je de mooiste Diamond Painting onderzetters die ook nog eens echt gebruikt kunnen worden. Lees je mee?

Wat is Diamond Painting?

Even een korte uitleg voor wie deze populaire hobby nog niet kent: Diamond Painting is een creatieve hobby waarbij je met kleine gekleurde diamantvormige steentjes een kunstwerk maakt. Hierbij kan je denken aan een schilderij op canvas, wenskaarten of dromenvangers. Door de steentjes op de juiste posities te plaatsen, ontstaat er een schitterend patroon. Het is een ontspannende activiteit voor alle leeftijden. Het resultaat is een prachtig en je kunt het inlijsten of cadeau geven.

Ik ben dit keer aan de slag gegaan met Diamond Painting onderzetters!

Wat kun je doen met onderzetters?

Diamond Painting onderzetters zijn niet alleen leuk om te maken, maar ook ontzettend veelzijdig. Hier zijn enkele mogelijke toepassingen:

  • Gebruik ze als onderzetters voor glazen, kopjes of borden
  • Voeg een magnetische achterkant toe en gebruik ze als decoratieve koelkastmagneten
  • Geef ze cadeau aan vrienden en familie voor een uniek en persoonlijk cadeau

Hoe maak je Diamond Painting onderzetters?

Ik heb al vaker Diamond Paintings gemaakt, dus hoe het werkt weet ik precies. Maar mocht je het niet weten, dan leg ik het je graag even uit. Het maken van je eigen unieke onderzetters is heel eenvoudig:

Stap 1: Kies welke onderzetters je wilt maken! Er zijn online diverse complete sets te vinden met bijvoorbeeld mandala’s en onderzetters met dieren, in ronde of vierkante vormen. Ik ging aan de slag met de Diamond Painting Onderzetters van Adorzy.nl.

Onderzetters

Stap 2: Haal alle benodigde materialen uit de verpakking. Je ontvangt (als je op dezelfde website bestelt) een complete set met onderzetters, Diamond Painting steentjes, een Diamond Painting pen en wax.

Stap 3: Leg een van de onderzetters op een vlakke ondergrond.

Diamond Painting onderzetter

Stap 4: Breng een kleine hoeveelheid wax aan op de punt van de Diamond Painting pen. Druk de pen voorzichtig in de wax.

Breng de wax aan op de pen

Stap 5: Verwijder een stukje van het beschermende folie op de onderzetter en plak de diamanten steentjes op de juiste positie. De nummers op de zakjes met steentjes komen overeen met de nummers op de onderzetter. Zo weet je precies welk steentje je waar moet plakken.

Zo maak je je eigen Diamond Painting onderzetters!
Zo maak je je eigen Diamond Painting onderzetters!

Stap 6: Herhaal stap 4 en 5 totdat het hele patroon op de onderzetter is bedekt met steentjes. Plak vervolgens de meegeleverde kurk aan de onderkant.

Plak kurk op de onderkant

En zo simpel is het! Maak alle onderzetters, zet ze in de bijgeleverde houder en je hebt prachtige zelfgemaakte Diamond Painting onderzetters die je ook nog eens kunt gebruiken.

Zo maak je je eigen Diamond Painting onderzetters!

Ook leuk om te lezen: Maak je eigen Diamond Painting wenskaarten

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.