DIY

DIY – Zelf poppenhuis meubels maken

DIY – Zelf poppenhuis meubels maken 29 maart 20194 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Poppenhuis meubels bekleden met vilt

Als je kijkt naar het assortiment poppenhuizen dan is er keuze genoeg! Bij veel van deze poppenhuizen worden vaak geen of slechts een aantal poppenhuis meubels meegeleverd. Ook hier in huis staat een poppenhuis met slechts een paar meubeltjes. Absoluut niet genoeg als je ziet hoeveel poppen er in dat huis wonen. En losse poppenhuis meubels kopen? Dat is vrij prijzig! Dus besloot ik zelf aan de slag te gaan. En nu kan ik het met jullie delen: zelf poppenhuis meubels maken doe je zo!

Zelf poppenhuis meubels maken

Om de prijs laag te houden heb ik alle benodigdheden bij de Action gehaald! Zo zijn de poppenhuis meubels goed te betalen. En je hebt er ook niet veel voor nodig.

Benodigdheden Action
Benodigdheden van de Action

Een Stacking Game ook wel bekend als Jenga. Verder kocht ik Craft Felt en lijm. Bij elkaar heeft het nog geen 6 euro gekost. Zo konden we aan de slag om zelf poppenhuis meubels te maken.

Zelf poppenhuis meubels maken: de stoel

We begonnen met het maken van een stoel. Dit doe je door de onderstaande stappen te doorlopen:

Poppenhuis meubels maken - Stoel

Lijm drie van de blokjes op elkaar totdat je een zitvlak hebt gecreëerd. Let bij het lijmen er op dat je niet teveel lijm op het blokje smeert, dan komt het er tussendoor zetten. Laat het ook goed drogen voordat je verder gaat met de volgende stappen. Je hebt twee van deze vlakken nodig voor de stoel.

De stoel

Het is nu tijd voor voor de poten van de stoel. Hiervoor gebruik je vier blokjes die je op het zitvlak bevestigd. Laat ook dit goed drogen!

DIY stoel voor in een poppenhuis

Bevestig de rugleuning aan de stoel en je hebt een stoel gemaakt! Hier kunnen Barbie poppen en kleinere poppen op zitten! Zelf poppenhuis meubels maken voor Barbie’s is dus niet moeilijk!

Zelf een tafel maken

Een tafel maken is ook heel eenvoudig! Hiervoor bevestig je drie keer drie blokken aan elkaar (zie stap 1). Deze laat je goed drogen om ze vervolgens aan elkaar te bevestigen!

Zelf poppenmeubels maken - tafel

Zelf een bedje maken

Wij besloten voor de kinderpopjes ook nog een bedje te maken. Hiervoor maak je weer drie blokjes aan elkaar en vervolgens bevestig je aan de buitenkant nog twee blokjes (stap 1). Vervolgens bevestig je daar nog een blokje op (zie foto 2 en 3) en tot slot maak je daar nog de ‘poten’ onder. Met 8 blokjes ben je klaar!

Het bedje

Fan van DIY speelgoed? Probeer dan eens om zelf slijm te maken!

De meubeltjes bekleden met vilt

Al vrij snel hadden we de meubeltjes klaar. Het is even geduld hebben wat betreft het drogen, maar het maken is zo gedaan. De houten meubeltjes zelf zijn al schattig, maar wij wilden ze graag een beetje aankleden. Zelf poppenhuis meubels maken zonder bekleding kan natuurlijk niet!

DIY poppenhuis meubels

Daar hebben we vilt voor gebruikt. Eenvoudig met lijm te bevestigen op de gemaakte poppenhuis meubels.

Poppenhuis meubels bekleden met vilt

Hier in huis passen de meubeltjes precies in het poppenhuis van dochterlief. Zij heeft KidKraft Kayla Poppenhuis waar al meubeltjes bij worden geleverd. Maar met dit extra meubilair kan de hele familie pop in het huis verblijven!

Zelf poppenhuis meubels maken, zie jij het al zitten?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

4 comments

 1. Hoi , ik had ook geen geld meer over ,Zeker na de Sint-dagen!
  Als je kartonnen dozen bij de Super-(of op de) markt vraagt, kom je echt een heel eind!
  Sommige kado dozen van Sint kan je bijna gelijk gebruiken.
  Had Barbie doos met sierrand,
  Doorzichtige raam eruit en daar was een mooi Ledikant!
  Als je anders naar de dingen /doosjes gaat kijken zie je steeds meer potentie in alles !
  Alles is te gebruiken!
  Voor inspiratieideeën op Pinterest fotootjes kijken en miss lukt het voor je idee niet zo goed de eerste keer, dat had ik ook ;
  Maar die kleine meid vond het geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.