Games en Elektronica Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Review | Yono and the Celestial Elephants

Review | Yono and the Celestial Elephants 17 december 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Yono and the Celestial Elephants voor de Nintendo Switch

Ben je op zoek naar een spel voor de Nintendo Switch waarbij je heerlijk onderuit gezakt kan puzzelen? Een spel waarbij je niet opgejaagd wordt maar rustig een nieuwe wereld kunt ontdekken? Dan is Yono and the Celestial Elephants vast iets voor jou!

Yono and the Celestial Elephants

Ben je klaar om op avontuur te gaan met Yono (de olifant)? Olifanten zijn machtige beschermers van de wereld en in het spel Yono and the Celestial Elephants kom je in het tijdperk van olifant Yono terecht.

Yono and the Celestial Elephants

Het spel bestaat uit puzzels en schattenjachten. Je speelt als jonge olifant Yono en hebt de taak om de wereld te redden. Een wereld die kleine Yono nog niet eerder heeft gezien. Een wereld vol mensen, zombies en robots die naast elkaar leven. Je gaat op ontdekkingsreis en wordt ondergedompeld in een hele bijzondere wereld!

Wat moet je doen?

De slurf van Yono staat centraal in het spel Yono and the Celestial Elephants. Met de slurf van Yono kan je water zuigen, lucht blazen en nog veel meer om puzzels op te lossen en geheimen te ontrafelen. Bezoek vier steden vol mensen en winkels. Los puzzels op en vecht uiteindelijk tegen de enge baas die jou probeert te stoppen. Yono brengt je op allerlei bijzondere plekken en door de puzzels op de lossen schrijf je geschiedenis!

Wat vinden wij van het spel?

Wij kregen de mogelijkheid om Yono and the Celestial Elephants te testen op de Nintendo Switch! Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar oud, dus Jamie kreeg de eer. In het begin van het spel leer je Yono kennen en leert Yono ontdekken wat hij allemaal kan. Zo krijg je als speler meteen onder de knie welke besturing je moet gebruiken om met Yono op pad te gaan. Een leuke combinatie om de besturing te leren kennen.

Het spel is beschikbaar in het Nederlands dus voor Jamie ook goed te volgen. Al was hij wel wat ongeduldig en ging hij liever wat sneller aan de slag. Na het leren kennen van de besturing ga je op pad om de wereld te verkennen. Je moet goed om je heen kijken om niets te missen en de puzzels te vinden. Je wordt door het spel heen begeleid door karakters die je tegenkomt tijdens je avontuur. In het begin verplaats je per voet, later kom je op een treinstation waar je meerdere locaties kunt vrij spelen. Je verplaatst je dan per trein.

Yono and the Celestial Elephants

De puzzels zijn niet heel moeilijk en goed te spelen. Die heb ik overigens moeten testen want Jamie raakte al snel op het spel uitgekeken. Hij speelt toch liever spelletjes zoals Just Dance 2020. Iedereen zijn smaak! Het spel is leuk opgezet, maar wat mij betreft niet heel bijzonder. Als je zin hebt om rustig op de bank te zitten en lekker te puzzelen dan is dit ideaal. Als je toch van wat meer actie (of gevechten) houdt, dan is dit spel minder geschikt!

Kennen jullie het spel Yono and the Celestial Elephants al?

Yono and the Celestial Elephants

€29,99
7.8

Kwaliteit

8.0/10

Prijs

8.0/10

Speelplezier

7.5/10

Pros

  • Laagdrempelig
  • In het Nederlands

Cons

  • Puzzels zijn niet heel moeilijk

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.