Spellen en Puzzels

WK Stratego: Word jij wereldkampioen?

WK Stratego: Word jij wereldkampioen? 19 juli 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Het WK Stratego komt naar Nederland! Van 23 tot en met 26 augustus wordt er op wereldniveau gestreden om elkaars vlag. Dit geheel vindt plaats in Naarden-Vesting.

WK Stratego

Wie heeft de slimste opstelling en beschikt over de beste strategie om zijn of haar internationale tegenspelers te verslaan tijdens de 21e editie van het WK Stratego? Daar gaan we in augustus achter komen. Op de zeer toepasselijke plek Naarden-Vesting gaat er gestreden worden. Tussen de grachten, poorten, bastions en tunnels van één van de best bewaarde vestingsteden van Europa gaan ongeveer 100 Stratego-spelers strijden om de wereldtitels.

WK Stratego

Aan het wereldkampioenschap kunnen alle fanatieke Stratego-spelers mee doen. Jong of oud, beginner of ervaren, iedereen is welkom en wordt ingedeeld met tegenstanders van ongeveer hetzelfde niveau. En de deelnemers komen van over de hele wereld! Uit Griekenland, Duitsland, België, Engeland en zelfs Amerika komen mensen deze kant op om het spel te spelen en te strijden. De organisatie laat weten dat het WK draait om gezelligheid, zinderende spanning en de kans op eeuwige roem.

Het programma

De officiële opening vindt plaats op donderdag 23 augustus om 13.15 uur. Een kanonschot geeft het startsein geeft voor het 21ste wereldkampioenschap. Het kampioenschap begint in het Nederlands Vestingsmuseum met het WK Barrage. Daarbij wordt met slechts 8 stukken gespeeld in plaats van 40. Hier doen onder anderen meervoudig wereldkampioen Pim Niemeijer uit Rotterdam, regerend wereldkampioen Anjo Travaille uit Utrecht en de Britse topspeler Richard Ratcliffe (oud-wereldkampioen) aan mee.

Op vrijdag en zaterdag wordt het WK Classic (met 40 stukken) gespeeld en op zondag het WK voor Landenteams. Deze vinden plaats in het historische Het Arsenaal in Naarden. Durf jij de strijd aan? Inschrijven voor het WK kan met korting tot 31 juli via de Facebook-pagina.

Over Stratego

WK StrategoAl decennialang weet Stratego generaties spelers van alle leeftijden te boeien.Bij dit klassieke bordspel moet je de vlag van je tegenstander veroveren, maar ook je eigen vlag bewaken. Je staat er gelukkig niet alleen voor. Je hebt een heel leger tot je beschikking, plus een verleidelijke spionne en zes bommen.

Koninklijke Jumbo brengt naast de originele editie van het spel diverse andere versies uit. Het Stratego assortiment bestaat onder meer uit Stratego Junior, Stratego Reiseditie, Stratego Vintage en Stratego Conquest. Voor kinderen is er een avontuurlijke versie met een echt piratenschip: Stratego Pirates.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.