Dagje uit

Winnie de Poeh musical vanaf september in Nederland en België te zien

Winnie de Poeh musical vanaf september in Nederland en België te zien 16 april 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Winnie de Poeh

Vanaf september is voor het eerst in Nederland en België de Disney Winnie de Poeh musical te zien! Deze heeft al eerder gespeeld in New York, Chicago, Londen en op tournee in de Verenigde Staten en Engeland. De voorstelling, gemaakt door Jonathan Rockefeller, is van september 2023 tot en met mei 2024 te zien in heel Nederland en België, volledig in het Nederlands gespeeld en gezongen.

Winnie de Poeh musical

Disney’s iconische Winnie de Poeh, Janneman Robinson en hun beste vrienden Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn en Uil (oh… en vergeet Teigetje niet!) komen tot leven in een prachtig verbeelde musical-bewerking. Met de wereldberoemde Disney-liedjes van Oscar- en Grammy Award-winnaars Robert en Richard Sherman, wordt dit verhaal verteld met nieuwe theatrale en levensgrote poppen. Gebaseerd op de wereldberoemde verhalen van A. A. Milne en de films en tv- series van Disney.

Maker en regisseur Jonathan Rockefeller:

“De muziek, de spectaculaire levensgrote poppen en de sfeervolle voorstellingen zijn de perfecte manier om het publiek te (her-)introduceren aan theater, dit is een must see- voorstelling voor Winnie de Poeh-fans van alle leeftijden. We zijn enthousiast om het Honderd Bunderbos naar Nederland en Vlaanderen te brengen zodat publiek van alle leeftijden samen met ons deze hartverwarmende musical kan bekijken.”

Over de voorstelling

Disney’s Winnie de Poeh: de musical had zijn wereldpremière in 2021 bij Theatre Row in New York City. ‘Winnie de Poeh’ is gezien en gelezen door een miljoenenpubliek, sinds Engelse schrijver A. A. Milne het eerste boek van Janneman Robinson en zijn vrienden in het Honderd Bunderbos schreef in 1926. De boeken hebben wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht.

De filmrechten van de Poeh-verhalen werden in 1961 aangekocht door Disney. Oorspronkelijk was het plan om een avondvullende film te maken. Maar snel na de start van de productie besloot Walt Disney om korte Poeh-films te maken. Deze werden vervolgens samengevoegd tot ‘Het grote verhaal van Winnie de Poeh’. Dat is de laatste film waar Walt Disney persoonlijk bij was betrokken.

Gaan jullie naar de Winnie de Poeh musical?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.