Games en Elektronica Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Wie is De Allerslimste Mens ter Wereld?

Wie is De Allerslimste Mens ter Wereld? 8 december 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

De Allerslimste Mens ter Wereld

De slimste mens is nog steeds een buitengewoon populaire tv-quiz. Test jij thuis graag ook jouw kennis? Dan hebben wij dé tip voor je: De Allerslimste Mens ter Wereld. Dit is het nieuwste deel in de serie van Just Entertainment, na De Slimste Mens ter Wereld en De Slimste Mens ter Wereld Junior. Ik mocht het gloednieuwe spel testen en ging fanatiek aan de slag met mijn vriendinnen.

De Allerslimste Mens ter Wereld

Eerst nog wat meer over het spel. De Allerslimste Mens ter Wereld is zowel voor kinderen als volwassenen geschikt. Je hebt namelijk verschillende sets vragen. Het is daarmee dus geschikt voor de hele familie. Het is daarnaast ook mogelijk om de inhoud van dit spel te combineren met vragen uit eerdere versies. Nieuw in deze versie is het speelbord. Hierop verdien je seconden door jouw pion vooruit te bewegen. Kom zo ver mogelijk op het bord, want tijdens de finale zet iedereen alleen nog maar stappen achteruit. Er zijn verschillende rondes waar je in speelt, vijf om precies te zijn: 3-6-9, open deur, puzzel, ingelijst en de finale. Fans van het tv-programma zullen deze zeker bekend voorkomen!

Wat vind ik van het spel?

Ik ben gek op spellen waar algemene kennis voor vereist is en ben dan ook gek op pubquizzen en dergelijke. Samen met drie vriendinnen ging ik aan de slag met De Allerslimste Mens ter Wereld. Je kunt dit overigens met maximaal 8 mensen spelen. Ideaal dus voor bijvoorbeeld kerst of oud en nieuw. Voor de fans van De slimste mens zal dit spel een feest der herkenning zijn. Nu moet ik zeggen dat ik zelf geen trouwe kijker ben, dus ik vond het vooral leuk omdat het een kennisspel is. De Allerslimste Mens ter Wereld is een tof spel, met verschillende rondes die het spel afwisselend houden. Sommige vragen zijn wat makkelijker (welk bekend Nederlands topmodel komt uit Friesland?), maar er zitten ook moeilijke vragen tussen. Een mooie balans dus. Zelf vind ik de puzzelronde het leukste, maar ook rondes waarbij je zoveel mogelijk goede antwoorden moet roepen achter elkaar, zijn erg tof. Dit zorgde bij ons ook voor de nodige hilariteit.

De Allerslimste Mens ter Wereld is een tof spel, zowel voor de fans van het tv-programma als voor mensen die van pubquizzen en dergelijke houden. Met in totaal rond de 1400 vragen ben je niet snel uitgespeeld en zul je lang plezier hebben van het spel. Wat mij betreft een aanrader!

Lees je ook nog onze review van De Slimste Mens ter Wereld Junior?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.