Informatief & Tips Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels Televisie & film

De Slimste Mens ter Wereld Junior – het bordspel!

De Slimste Mens ter Wereld Junior – het bordspel! 7 april 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

De Slimste Mens ter Wereld Junior - Het Bordspel

Ken je de TV-quiz De Slimste Mens ter Wereld? Dan hebben we goed nieuws! Van deze toffe TV-quiz zijn namelijk ook bordspellen te koop. Zo heb je de editie voor volwassenen, maar wist je dat ook een editie hebt voor kinderen? We vertellen jullie vandaag meer over De Slimste Mens ter Wereld Junior!

De Slimste Mens ter Wereld Junior

De quiz op televisie is voor volwassenen en ook daar is een bordspel voor, maar hoe leuk is de junior editie. Het bordspel De Slimste Mens ter Wereld Junior is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud en het is te combineren met de originele versie!

De inhoud

Het bordspel wordt geleverd in een redelijk grote doos, dus is niet heel gemakkelijk mee te nemen ergens naartoe. Maar het is ook wel nodig als je kijkt naar de inhoud. Het spel bevat een doos met spelkaarten (4 rondes en de finale), een pion, 4 houders, 4 timers en anti-slip.

De Slimste Mens ter Wereld Junior - de inhoud

Hoe werkt het?

Wij kregen de mogelijkheid om het spel voor jullie te testen! En in deze coronatijd is dat een leuke & leerzame afleiding voor de kinderen! Voordat je begint moet je de houders in elkaar zetten, neem hier de tijd voor. Het in elkaar zetten is lastiger dan je denkt, het klikt niet heel makkelijk in elkaar. Maar goed, dat is eenmalig en het draait natuurlijk om het spel!

De Slimste Mens ter Wereld Junior

Het spel verloopt in vier ronden en dan speel je de finale! Voor wie De Slimste Mens ter Wereld nog niet kent. Het draait in het spelen van de verschillende ronden om het verzamelen van seconden. En dit kan je bijhouden op je eigen timer, die je voor je neerzet in de eerder gemaakte houder. De spelronden speel je als volgt:

Ronde 1 – de 3-6-9 ronde

In deze ronde moeten 15 vragen goed worden beantwoord. Dit kan je bijhouden door het speelkaartje en de pion te gebruiken. Iedere speler beantwoord vragen tot er een vraag fout is, dan is de volgende speler aan de beurt. Elk goed antwoord zorgt voor het verzetten van de pion, kom je op vakje 3,6,9,12 of 15 terecht? Dan ontvang je 20 extra seconden op je timer! Deze ronde speel je nog zonder timer, de volgende rondes met!

Ronde 2 – open deur

Deze ronde draait om het beantwoorden van één vraag. Bijvoorbeeld ‘Wat weet je over haaien?’ er staan 4 kernwoorden als antwoorden (gevaarlijk, vin, vis, tanden). Alles wat je goed weet te benoemen levert 40 seconden extra tijd op. Vanaf deze ronde gebruik je je timer. Druk op start als je begint met het beantwoorden van de vraag en stop de timer als je geen antwoorden meer weet!

Ronde 3 – de puzzel

Speel ronde 2 maar dan andersom! Je krijgt vier kernwoorden te zien en het is de bedoeling dat je het sleutelwoord gaat raden. Dit doe je drie keer, zo kan je in deze ronde 3x 40 seconden verdienen. En tijd is wat je nodig hebt in het spel De Slimste Mens ter Wereld Junior.

Ronde 4 – ingelijst

Hier draait het om combinaties maken. Een andere speler laat jou een kaart zien waar in totaal 10 woorden op staan in twee kolommen. Het is de bedoeling dat je de woorden aan elkaar gaat linken. Probeer zoveel mogelijk combinaties te maken, weet je het niet meer dan stop je de timer.

De finale!

Nu iedereen tijd heeft kunnen verzamelen is het tijd voor de finale van De Slimste Mens ter Wereld Junior. Deze wordt gespeeld door de twee spelers die de meeste seconden hebben verzameld. Ze krijgen om en om een vraag waarbij 5 antwoorden passen. Voor elk goed antwoord verliest de tegenstander 20 seconden. Is je tijd om? Dan heb je verloren!

Wat vinden wij van het spel?

Het spel kwam als geroepen! Onze oudste (7 jaar) kan naast zijn standaard schoolwerk wel wat uitdaging gebruiken. Nu is het bordspel De Slimste Mens ter Wereld Junior eigenlijk voor kinderen vanaf 8 jaar oud, maar we hebben gewoon een poging gewaagd!

Jamie kende de TV-quiz niet maar vond direct de timers al heel interessant. De tijd geeft een extra uitdaging aan het spel. Heel enthousiast begon hij de eerste ronde. Sommige vragen waren voor hem nog wel echt heel lastig, maar dat maakte het niet minder leuk, juist wel extra leerzaam.

Samen spelen

Ook Fenna (5 jaar) kwam erbij zitten en keek en luisterde mee. Er zijn diverse onderwerpen in de vragen voorbij gekomen, waarbij we ook rustig de vragen hebben besproken. En Jamie en Fenna hebben ook heel hard gelachen om de vraag ‘Wat is de Engelse benaming voor het woord ‘hete hond’! Toevallig hebben wij daar een tijdje terug nog om zitten lachen!

Ook leuk om te spelen: De Gorgels het bordspel van Jochem Myjer

De Slimste Mens ter Wereld Junior kan ook worden gecombineerd met de originele editie van het bordspel De Slimste Mens ter Wereld. Zo maak je het spel geschikt voor de hele familie. Wij hebben de originele editie nog niet in huis, maar wie weet in de toekomst. Want dit is gewoon een ontzettend leuk en spannend spel, waarbij zeker kinderen ook nog heel veel kunnen leren!

Hebben jullie De Slimste Mens ter Wereld Junior al in huis?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.