Baby en Peuter Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar

Welterusten, nijntje | Voorleesboekje voor het slapen gaan

Welterusten, nijntje | Voorleesboekje voor het slapen gaan 19 maart 2023Leave a comment
weltrusten, nijntje

Welterusten, nijntje! Die zin heb ik de afgelopen weken vrijwel dagelijks geroepen tegen mijn dochter Lynn (1,5 jaar). Elke avond voor het slapen gaan, lees ik een boekje aan haar voor. Geweldig vindt ze dat. Ze kiest vaak zelf het boekje uit en we gaan er dan samen gezellig voor zitten. Welterusten, nijntje was de afgelopen tijd haar favoriet en in deze blog vertel ik waarom.

Welterusten, nijntje

Het boek Welterusten, nijntje is geen gewoon voorleesboekje. Op de achterkant van het boek kun je een schakelaar omzetten, zodat er een lichtje gaat branden. Op de cover zie je een ster staan. Die ster geeft licht wanneer je de schakelaar omzet. Wanneer je het boekje openslaat zie je 2 sterren, nog een pagina verder 3, dan 4 en dan op de laatste pagina 5. Het is hierdoor een speels boekje dat erg leuk is om voor het slapen gaan voor te lezen.

Lynn weet heel goed dat het boek een lichtje heeft en hoe deze aangaat. Zodra ze het boekje vast heeft, draait ze het om en wil ze de schakelaar omzetten. Dit lukt haar nog niet altijd zelf, dus soms help ik haar. Dan draait ze het boekje om en wijst ze naar de ster. Het liefst bladert ze heel snel door het boek heen, zodat ze snel alle sterren kan zien. Ze vindt de lichtjes prachtig, ze zegt steeds ‘wauw’ en wijst de sterren aan. Het is bij dit boekje niet erg om snel te bladeren, want er staat niet veel tekst in. Op elke pagina staat 1 zin over het bedritueel van nijntje.

Zo doet ze haar kleertjes uit en haar pyjama aan. Vervolgens gaat nijntje haar tanden poetsen en een boekje lezen. Precies zoals ik ook met Lynn doe. Ik probeer aan Lynn uit te leggen dat wij hetzelfde doen als nijntje. Omdat nijntje na het bedritueel gaat slapen, dan gaat Lynn ook slapen. Gelukkig is Lynn een makkelijke slaper, dus ze vindt het allemaal prima. We lezen het boekje soms wel twee keer, omdat het zo snel uit is en ze de lichtjes geweldig vindt.

Als we klaar zijn met het boekje lezen, dan draait ze het zelf weer om en zegt ze ‘uit’. Dan moet het lichtje weer uit en checkt ze nog even of het ook echt uit staat. Dan doen we samen het licht van haar kamer uit en weet ze dat het tijd is om te gaan slapen.

Het boek Welterusten, nijntje vind ik erg leuk voor Lynn haar leeftijd. Het is een mooi boek om het bedritueel te leren en om samen met Lynn te kijken wat Nijntje doet voor het slapen gaan. Zo doen we niet alleen de pyjama aan, maar kan Lynn ook zien dat het ‘normaal’ is om dat te doen en heeft ze er een plaatje bij. Ik vind het een erg leuk boekje dat ik waarschijnlijk nog vele avonden voor zal lezen.

Meer nijntje? Lees hier alles over nijntje x vermeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.