Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Trends

De zes speelgoedtrends van 2023

De zes speelgoedtrends van 2023 18 maart 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Miniverse Make It Mini Food

Ben jij benieuwd naar de speelgoedtrends van 2023? Wij vinden dat altijd maar al te interessant! Daarom gaan we je de zes speelgoedtrends van 2023 niet onthouden. Emile Kalis van Stichting Speelgoed heeft ze voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de speelgoedtrends om rekening mee te houden!

De speelgoedtrends van 2023

Ben je al bekend met de termen virtueel speelgoed, circulair speelgoed en inclusiviteit? Over deze drie trends zal je in 2023 steeds meer leren. Wij lichten ze alvast toe!

1. Inclusiviteit

Tegenwoordig is er veel aandacht voor inclusiciteit. Deze trend wordt ook steeds meer zichtbaar als je kijkt naar het speelgoed dat wordt uitgebracht. Zo heb je bijvoorbeeld de Acces-lijn van Asmodee. Dit zijn spellen voor mensen met een cognitieve stoornis. Of wat dacht je van de Barbies met een huidaandoening of Miniland poppen met het Syndroom van Down. Er komt steeds meer speelgoed dat bijdraagt aan het gedachtegoed dat niemand mag worden uitgesloten!

Pop met Syndroom van Down

2. Ontdek met VR en AR

Vorig jaar was het al populair, maar ook dit jaar staat meer dan ooit in het teken van ontdekken: interactief en educatief speelgoed waarmee kinderen op speelse wijze meer leren en ontdekken over de natuur, geschiedenis of wetenschap. Zo leer je tegenwoordig meer over de geschiedenis van de mensheid met VR- of AR-toepassingen. Wetenschappakketten vol materiaal om de geschiedenis van de aarde te ontrafelen. Door naar nummer 3 van de speelgoedtrends van 2023.

3. Meta Toys

De jeugd van tegenwoordig groeit op met online technologie. Dit zie je ook terugkomen in de ontwikkeling van speelgoed. Waar volwassenen handelen in NFT’s zie je dat kinderen ook steeds meer digitaal spelen. Het sparen van bijvoorbeeld stickers zal ook steeds meer digitaal gaan plaatsvinden. Een voorbeeld hiervan is de digitale Hot Wheels autocollectie van Mattel. Of wat dacht je van aankopen in reeds bestaande games. Er wordt steeds meer geld uitgegeven aan speelgoed dat je niet fysiek in je handen hebt.

4. Kidult

Kidult is een term die is ontstaan na het samenvoegen van kids en adults. Het aanbod in speelgoed dat volwassenen aanspreekt groeit in 2023. Dit zie je terug in populaire franchises uit de tijd dat volwassenen jong waren. Wat denk je van Marvel, Godfather, Rubiks Cube, etc. Maar ook de LEGO pakketten speciaal voor volwassenen zijn heel populair. Naar verluidt vormt het Kidult speelgoed 25% van alle verkopen.

LEGO Icons Wilde bloemen boeket (10313)

5. Duurzaam richting circulair

Duurzaam speelgoed is al jaren in opkomst en staat ook tussen de speelgoedtrends van 2023. Maar ook circulair ondernemen is een groeiende trend. Zo kiezen bedrijven vaker voor gerecyclede materialen. Denk hierbij aan het gebruik van bio plastic, FSC geplant hout en vooral het verminderen van verpakkingsmateriaal staat centraal. De wetgeving op dit gebied wordt de aankomende jaren ook aangescherpt, dus je zult steeds duurzamer speelgoed terugvinden in de speelgoedwinkels! Een voorbeeld hiervan is het duurzame speelgoed van Vtech!

6. Verzamelen

Verzamelen is iets van alle tijden en voor alle leeftijden. Ook dit jaar blijft dit populair, denk hierbij aan Pokemon kaarten, Funko poppen en bijvoorbeeld de Miniverse. Voor jong en oud is er in 2023 genoeg te sparen!

Naar welke speelgoedtrends van 2023 ben jij het meest benieuwd?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.