Reviews Spellen en Puzzels

Weetjes Kwartet: alles leren over je lievelingsdieren!

Weetjes Kwartet: alles leren over je lievelingsdieren! 11 juni 2020Leave a comment

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. ?

Weetjes Kwartet

Kwartetten, wie is er niet mee opgegroeid? Verzamel vier kaarten van één soort en je hebt een kwartet. De speler met de meeste setjes wint! Lekker makkelijk en leuk voor de kids. Maar Identity Games maakt het nog wat uitdagender en leerzamer met de Weetjes Kwartet. Omdat juni kwartetmaand is, probeerden wij de Boerderijdieren Kwartet uit.

Weetjes Kwartet

De Weetjes Kwartet bestaat uit 38 kaarten die allemaal extra groot zijn. Dus fijn om vast te houden. Ze komen in een mooi stevig doosje en op elke kaart staan foto’s en interessante weetjes. Wist jij bijvoorbeeld dat een adelaar 80 kilometer per uur kan vliegen? En dat een veulen vaak ‘s nachts wordt geboren?

Een kwartet met 5 kaarten

De Weetjes Kwartet heeft nog wat extra regels om het moeilijker te maken. Normaal vraag je bij kwartet een kaart van iemand anders en krijg je die als hij/ zij hem in het bezit heeft. Nu stelt je medespeler jou eerst een vraag aan de hand van het weetje dat op de kaart staat en die moet je goed beantwoorden. Bijvoorbeeld: ”Waaraan heeft een hangbuikzwijn zijn naam te danken?” Als je de vraag goed hebt, is de kaart voor jou en mag je nog een keer. Wist jij niet dat het dier zo heet omdat hij korte pootjes heeft en zijn hangende buik vaak de grond raakt? Dan heb je pech en is beurt voorbij!

Als je kind nog niet kan lezen, net als mijn dochter, dan kun je het natuurlijk ook eerst zonder de weetjes spelen.

Het spel heeft ook nog twee superkwartetten. Dat zijn setjes van vijf kaarten. Als je vier kaarten hebt, heb je kwartet. Als iemand met de vijfde kaart blijft zitten, is dat aan het eind van het spel een strafpunt. Overigens is ook dit een variant die je eruit kan laten als je kind nog wat te klein is en dit lastig vindt. Maar wel een leuke toevoeging als ze het eenmaal onder de knie hebben!

Verschillende varianten

De Weetjes Kwartet is er in verschillende thema’s zoals wildlife, het lichaam, sport, auto’s en dinosaurussen. Voor ieder kind dus wat wils! Mijn oudste dochter is heel erg blij met deze variant want er zitten twee kaarten in van een paard en veulen. Dan is het al gauw goed haha. We spelen nu niet alleen het kwartetspel, maar praten ook over de dieren en weetjes. Ik leer feitjes die ik nooit wist haha.

Het spel is voor 2 tot 4 spelers, duurt ongeveer 20 minuten per potje en is te koop voor 11,95 bij Bol.com. Of bij de plaatselijke speelgoedwinkel!

Leestip: Het Poepspel – het spel waarbij iedereen win(d)t!

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.