Baby en Peuter Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar

Wat gaat er in de emmer, nijntje? | Review

Wat gaat er in de emmer, nijntje? | Review 23 juni 2022Leave a comment
wat gaat er in de emmer, nijntje?

Sinds Lynn (9mnd) ongeveer 2 maanden is, lezen mijn vriend en ik elke avond voor het slapen een verhaaltje voor. Het leek me daarom erg leuk om het boek Wat gaat er in de emmer, nijntje? te reviewen. We hebben al een aantal boeken van nijntje en die zijn favoriet. De tekeningen en teksten zijn simpel en Lynn kijkt ook vol bewondering naar dit boekje. Omdat ze ook knuffels en speeltjes van nijntje heeft, heb ik het idee dat ze het begint te herkennen.

Wat gaat er in de emmer, nijntje?

Het boek Wat gaat er in de emmer, nijntje? is een klein boekje, met 10 bladzijde. Precies genoeg als verhaaltje voor het naar bed gaan. De rode draad door het boek is de emmer van Nijntje. Op elke bladzijde doet Nijntje iets anders in de emmer. Zo doet ze er bijvoorbeeld water in en appels. Dit is heel beeldend opgeschreven. Wanneer je het boekje beweegt, dan rammelt het. Net alsof er echt iets in de emmer zit. Lynn snapt dat nu nog niet, maar ik denk dat ze het over een tijdje wel zal snappen en er een spelletje van zal maken.

Kartonnen boekje

Wat ik fijn vind, is dat het boek van karton is. Hierdoor kan Lynn het ook zelf vasthouden, zonder dat het kapot gaat. ‘Zelf lezen’ is nog niet zo handig, aangezien ze alles wat in haar handen komt, in haar mond wil stoppen. Wat ik persoonlijk wel anders had gedaan, is het rammelen van de emmer. Nu moet je het hele boekje bewegen, wat tijdens het lezen niet altijd praktisch is. Lynn wil namelijk graag het boekje vasthouden en dit doet ze met al haar kracht. Het was dus handiger geweest als de emmer was gaan rammelen wanneer je er bijvoorbeeld op drukt. Dit is echter een klein puntje, verder vind ik Wat gaat er in de emmer, nijntje? een erg leuk boekje en ik denk wanneer ze ouder is, dat Lynn het ook nog leuker zal vinden.

Meer nijntje? Lees hier meer over Kiekeboe spelen met nijntje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.