Baby en Peuter Reviews Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Spellen en Puzzels

Kiekeboe spelen met nijntje | Review

Kiekeboe spelen met nijntje | Review 23 maart 2022Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Nijntje Kiekeboe

Vandaag gaan we het hebben over het spelletje Kiekeboe, wie kent het niet? Al van jongs af aan is het spelletje favoriet bij baby’s en peuters. Na het succes van het spel nijntje Verstoppertje Spelen komt Identity Games dan ook met een nieuw spel: nijntje Kiekeboe. Wij mochten het spel testen en vertellen jullie er alles over!

Alles over nijntje Kiekeboe

Nijntje Kiekeboe is een spel dat de zintuigen, sociale en motorische ontwikkeling van kinderen stimuleert. En dit spel is geschikt voor de allerkleinsten van 0 t/m 4 jaar. Afhankelijk van de leeftijd kan je zelf een speelniveau kiezen!

Nijntje Kiekeboe

Hoe werkt nijntje Kiekeboe?

Afhankelijk van de leeftijd kan je verschillende spelniveaus kiezen, elk niveau wordt gespeeld met het interactieve nijntje. Nijntje kan verstopt worden in de bijgeleverde huisjes en zegt ‘Doei’ als ze wordt afgedekt. Om de 7 seconden zegt ze vervolgens ‘Hihi’ en als het huisje wordt opgetild zegt ze’ Kiekeboek’! En per leeftijdscategorie kan je verschillende spelletjes spelen:

  • 0 t/m 1 jaar: zet een huisje over nijntje terwijl je baby toekijkt, laat de baby zelf het huisje van nijntje afhalen.
  • 1 t/m 2 jaar: zet twee huisjes uit elkaar, verstop nijntje onder één van de huisjes zonder dat je dreumes dit ziet. Laat je kindje vervolgens zoeken.
  • 3 t/m 4 jaar: gebruik drie huisjes en zet nijntje onder één van de huisjes. Verwissel de huisjes terwijl je kindje toekijkt. Laat je kindje nijntje zoeken!

Je kan het geluid van nijntje ook uitzetten om het spel nog moeilijker te maken!

Onze ervaring met nijntje Kiekeboe

Het spel nijntje Kiekeboe is heel eenvoudig, maar valt het ook in de smaak bij de kinderen? Onze gastblogster Iris heeft het getest met haar zoontje Twan. En wellicht zeggen de beelden in dit geval nog meer dan de woorden ?.

Wauw! Wat is het nijntje Kiekeboe spel leuk! Al toen de verpakking erbij werd gepakt werd er luid geroepen dat nijntje eruit moest. Twan had al moeite om te wachten tot we de batterijen er in konden doen, maar toen nijntje hard op zei of we verstoppertje wilde spelen kon hij zijn geluk niet op.

Nijntje Kiekeboe

Twan deed snel zijn ‘ogen dicht’ zodat nijntje verstopt kon worden. En wat een plezier. Want na elke 7 seconden hoor je nijntje hard op ‘hihi’ zeggen. Twan was soms zo enthousiast dat het op tijd verstoppen niet eens lukte.

Ogen dicht
Nijntje Kiekeboe

Het spel kan in verschillende niveaus gespeeld worden. In de verpakking zitten 3 huisjes die eenvoudig in elkaar gezet kunnen worden. Wij speelde vooral de versie waarin de 3 huisjes voor Twan stonden en hij moest luisteren in welk huisje nijntje verstopt zit. Doordat nijntje elke 7 seconden van zich laat horen is het goed te ontdekken waar ze verstopt zit. Het leukste is dat als nijntje gevonden wordt ze ‘kiekeboe’ roept!

Lachen

Dit spel geeft oneindig plezier en geeft ook ruimte om een eigen spel te laten ontwikkelen. Zo vond Twan het heel leuk om de huisjes te stapelen tot een toren en daarin nijntje te verstoppen, en wat een lol geeft het dat nijntje maar blijft lachen tijdens het verstoppen. Al is de ‘Kiekeboe’ als ze gevonden wordt het aller leukste!

Nijntje Kiekeboe

Wij weten zeker dat nijntje en haar ‘Kiekeboe’ nog voor heel veel uurtjes plezier zullen zorgen!

Ook leuk om te lezen: nijntje – Later als ik groot ben

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.