Buitenspeelgoed

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een schommel?

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een schommel? 10 september 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een schommel?

Een schommel is leuk voor kinderen en volwassenen! Maar er is zo veel keus dat het niet altijd makkelijk is om de juiste schommel te kopen die bij jou past. Is dat een houten aanbouwschommel of gaat je voorkeur uit naar een metalen losstaande schommel? Wil je een enkele of een dubbele schommel? Wil je een houten schommel met glijbaan of de schommel uitbreiden met een volledig klimrek? Wij delen een aantal praktische tips.

Ruimte

Het is erg belangrijk om vooraf te weten hoeveel ruimte je moet reserveren voor een schommel. Voor maximaal speelplezier moet er immers genoeg ruimte zijn om de schommel veilig te kunnen gebruiken. Hou daarom niet alleen rekening met de werkelijke oppervlakte van de schommel. Voor een schommel van bijvoorbeeld 2,5 meter hoog moet de ruimte rondom de nokbalk binnen een straal van 2,5 meter ook vrij zijn.

Materiaal

Veel schommels worden van hout gemaakt en zolang het niet splintert en niet splijt is dat een stevig en duurzaam materiaal. Het komt wat dat betreft ook aan op je smaak. Let bij het kopen van een houten schommel wel op de metalen onderdelen, zoals de verbindingen en de schommelhaken. Die zitten er niet altijd bij. Dan kan je zelf kiezen, maar het betekent ook dat je goed moet opletten. Denk bijvoorbeeld aan de schommelhaken: er zijn geluidloze schommelhaken die dat vervelende piepgeluid voorkomen en minder kracht vereisen voor het schommelen. Is dat een vereiste voor jou? Of maakt het je niet uit en koop je liever de goedkope haken?

Schommelaar

Tot slot wil je natuurlijk wel een schommel die past bij de schommelaar. Moet er een peuterzitje zijn of mag het een simpele plank zijn? Een dubbel zitje of liever een netschommel zodat er meerdere personen tegelijk op kunnen? Als je dat weet, heb je de informatie die je nodig hebt. Nog een laatste keer meten en je bent klaar om te kiezen. Veel plezier met schommelen!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.