Informatief & Tips Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Veilig zwemmen en spelen met Puddle Jumpers

Veilig zwemmen en spelen met Puddle Jumpers 24 maart 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Veilig zwemmen

Voor je überhaupt na kunt denken over leuk speelgoed voor in het zwembad of in de zee, moet je zorgen dat je kindje veilig het water in kan. Denk aan zonbescherming en uiteraard aan een zwemband of zwembandjes. Vandaag hebben we tips voor veilig zwemmen en delen we een handige tip met je: Puddle Jumpers.

Veilig zwemmen zonder het opblazen van zwembandjes

Ik heb thuis nog van die ouderwetse oranje zwembandjes voor ons zoontje. En die moet je dus altijd opblazen voor hij het water in kan. Niet echt heel handig met een stuiterende peuter die dolgraag wil zwemmen. Maar met Puddle Jumpers hoef je niets meer op te blazen. De Puddle Jumper bestaat uit twee zwembandjes en een gordelset, die niet opgeblazen hoeven te worden. Je klikt ze eenvoudig met de verstelbare kliksluiting op de rug vast. Dat betekent minder gedoe met aantrekken en meer tijd voor je kindje om van het water te genieten.

De Puddle Jumpers zijn gemaakt van schuimmateriaal om baby’s, peuters en kleuters te laten drijven. De bandjes om de armen in combinatie met de band om de borstkas bieden veel stabiliteit in het water maar geven toch veel bewegingsvrijheid. De Puddle Jumper is geschikt voor kinderen van 15 tot 30 kilo (1 tot en met 6 jaar), is gemaakt van zacht en comfortabel materiaal en verstelbaar in grootte, waardoor hij altijd goed past. Ze zijn verkrijgbaar in diverse vrolijke kleuren.

Veilig zwemmenVeilig zwemmen

 

UV-kleding

Iets anders waar ik zelf veel waarde aan hecht, is goede UV-kleding. UV-fashions is een website waar allerlei soorten UV-kleding wordt verkocht. De oprichter heeft zelf zijn vader aan huidkanker verloren en dit was aanleiding om het bedrijf te starten. Uit het Nationaal Zonrapport blijkt dat 50% van de Nederlanders niet altijd zonnebrand gebruikt. Daarnaast lopen kinderen die voor hun 18e verbranden door de zon een ernstig verhoogd risico om later huidkanker te krijgen. Inmiddels is UV-Fashions uitgegroeid tot Europa’s grootste aanbieder van UV-beschermende kleding, zwemkleding en accessoires. Puddle Jumpers is één van de merken die daar verkocht wordt.

Zonnebrandcrème

En laten we natuurlijk zonnebrandcrème niet vergeten. Volgens het KWF beschermt een goede zonnebrand de huid tegen verbranden en huidveroudering. Kies een zonnebrandcrème die UVB- en UVA-straling tegenhoudt. UVA-stralen zorgen voornamelijk voor huidveroudering, de ‘A’ staat voor ‘Aging’. De UVB-stralen zorgen voor zonverbranding, daarom staat de ‘B’ ook wel voor ‘Burning’. Of de zonnebrand je beschermd tegen deze stralen, kun je lezen op het etiket.

Met een hogere factor kun je langer in de zon. Beschermingsfactoren betekenen overal ter wereld hetzelfde. 2 zonnebrandcrèmes met dezelfde beschermingsfactor geven ongeacht het merk dus dezelfde bescherming.

Ga je met de zonnebrand het water in? Let op de waterresistentie!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.