Speelgoed verkiezingen Trends

Vanaf dit jaar: Eén nationale speelgoedverkiezing in Nederland!

Vanaf dit jaar: Eén nationale speelgoedverkiezing in Nederland! 26 januari 2022Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Speelgoed van het jaar 2021

De afgelopen jaren hebben wij meerdere keren aandacht besteed aan twee speelgoedverkiezingen: Speelgoed van het Jaar & Hét Beste Speelgoed van Nederland! Mocht dat eerder voor verwarring hebben gezorgd, dan hebben we goed nieuws! Vanaf dit jaar komt er één nationale speelgoedverkiezing in Nederland, de krachten worden gebundeld!

Speelgoed van het Jaar en Het Béste Speelgoed bundelen krachten in 2022

De verkiezing Speelgoed van het Jaar is inmiddels al bijna 50 jaar een begrip en bij velen van jullie bekend. Ook Het Béste Speelgoed van Nederland timmerde aan de weg, maar om het overzichtelijk te houden worden de krachten gebundeld. Het resultaat: één betrouwbaar keurmerk. Samen gaan de verkiezingen verder onder de naam Speelgoed van het Jaar. Hierdoor ontstaat voor de consumenten en de speelgoedindustrie één jaarlijks toonaangevend en herkenbaar speelgoedfeest. Door de krachten te bundelen met Het Béste Speelgoed van Nederland worden ook scholen betrokken bij de verkiezing.

Het betrekken van scholen bij de verkiezing is zeer waardevol. Het Béste Speelgoed van Nederland heeft een unieke expertise binnen scholen, waarbij scholieren actief het speelgoed beoordelen. Kinderen op deze wijze te laten participeren is sterk en draagt bij aan het keurmerk. Wij zijn dan ook erg blij hierop voort te kunnen borduren en te combineren met onze werkwijze.

Emile Kalis, organisator van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar

Uiteindelijk is 1 speelgoedverkiezing een sterk instrument. De naam Speelgoed van het Jaar bestaat al bijna 50 jaar. Wij zijn blij dat wij met ons initiatief de deur naar scholen hebben geopend en dat die werkwijze wordt voorgezet. De stemmen van de vakjury, de publieksprijzen en de mening van kinderen worden zo optimaal gebundeld.

Hans Hummelink, organisator van het Béste Speelgoed

Meer dan alleen een speelgoedverkiezing

Momenteel werkt Emile Kalis samen met Samen Spelen aan een jaarplan dat met verschillende projecten beoogt om speelgoed het hele jaar door onder de aandacht te brengen. De Speelgoed van het Jaar verkiezing zal daar een belangrijk onderdeel van zijn, maar er wordt ook gewerkt aan activiteiten zoals een lesprogramma op scholen, een buitenspeelweekend en de nationale speelgoedweek. Belangrijke onderwerpen waaronder duurzaamheid, veiligheid, creativiteit en meedoen zullen hierbij centraal staan.

Speelgoed van het Jaar 2024 - 50 jarige bestaan

Ook het 50-jarige bestaan van Speelgoed van het Jaar in 2024 zal niet vergeten worden. Daar willen ze een zo groot en relevant mogelijk evenement van maken.

Ook leuk om te lezen: Publiekswinnaars Speelgoed van het Jaar 2021

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.