Knutselen en Educatief Speelgoed van het Jaar 2019

Tropical Zoo van Totum

Tropical Zoo van Totum 31 oktober 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Tropical Zoo Totum van Totum

Jamie en Fenna houden van knutselen! Van strijkkralen en Aquabeads tot simpelweg knippen en plakken, alles vinden ze leuk. Maar geldt dat ook voor Tropical Zoo van Totum? We mochten deze set testen en vertellen er graag meer over.

Tropical Zoo, wat is het?

Tropical Zoo is eigenlijk een combinatie van strijkkralen en Aquabeads! Het strijkkralen principe kennen jullie vast wel, kralen op de juiste positie plaatsen en later strijken om een mooi figuur te creëren. Bij Aquabeads wordt er niet gestreken, maar gebruik je water. En bij Tropical Zoo? Je gebruikt een soort kralen die aan elkaar plakken door water te gebruiken.

Tropical Zoo

De inhoud

Tropical Zoo van Totum zit verpakt in een vrolijk gekleurde doos. Op de voorkant zie je al de meeste onderdelen: een decor, een verstuiver, 304 vierkante kralen en 4 patroon bordjes.

De inhoud van het pakket
De dierentuin dieren

Hoe werkt het?

De Tropical Zoo is eenvoudig in elkaar te zetten. Je begint met het ‘nat’ maken van de patronen. Hiervoor kan je de bijgeleverde verstuiver gebruiken, even vullen met water en spuiten maar!

Let op! Er zit een doorzichtig folie bij de set, plaats deze over het patroon, dan plakken de kralen later niet vast aan het patroon. Wij waren vergeten deze te gebruiken, oeps.

Tropical Zoo van Totum

Plaats vervolgens voorzichtig de kralen op de juiste plek. Je zult merken dat deze beginnen te plakken zodra ze in contact komen met het water.

Tropical Zoo van Totum

Na een tijdje plakken heb je uiteindelijk de patronen helemaal vol liggen. Nu is het een kwestie van geduld, want je moet de kralen even de tijd geven om goed te plakken en op te drogen.

De dieren liggen te drogen

Uiteindelijk kun je ze verwijderen van het patroon. In ons geval zat het soms wat vastgeplakt omdat we de transparante folie niet hadden gebruikt. Wanneer je de onderdelen klaar bent kun je de dieren in elkaar zetten. Bij de pinguïn plak je de poten vast door nogmaals water te gebruiken. En bij de olifant schuif je de onderdelen in elkaar.

Tropical Zoo knutselset
De olifant

Zo creëer je op een hele simpele manier je eigen tropische dierentuin met een olifant, pinguïn, krokodil, flamingo en een toekan! Pak het decor stuk erbij en plaats de dieren in jouw Tropical Zoo!

Tropical Zoo Totum van Totum

Ook leuk: Het grote strijkkralenboek

Speelgoed van het Jaar 2019

Tropical Zoo is genomineerd voor de titel ‘Speelgoed van het Jaar 2019’. En een nominatie krijg je niet zo maar! Een vakjury, bestaande uit journalisten, inkopers en speelgoed- en spellendeskundigen beoordeelt het speelgoed in verschillende leeftijdscategorieën. Over dit nieuwe product van Totum zegt de jury het volgende:

Een leuke, complete en veilige speelset voor zowel jongens als meisjes. Je bouwt drie dimensionaal. Goed voor de fijne motoriek. Veel speelwaarde voor een lage prijs: een leuk verjaardagscadeautje!

Vakjury – Speelgoed van het Jaar 2019

Wat vinden wij van Tropical Zoo?

Zoals ik al zei, Jamie en Fenna zijn gek van strijkkralen en Aquabeads. Dus eigenlijk kon het niet anders dan een geslaagd pakket zijn. Samen gingen ze aan de slag en plaatsten ze de kralen op de juiste plek.

Tropical Zoo

Hierbij is het belangrijk dat je voorzichtig te werk gaat en de kralen goed plaatst, goed voor de motoriek dus! Vervolgens is het even geduld hebben en de dieren in elkaar plaatsen. Jamie en Fenna vonden het geslaagd, vroegen zich alleen wel af of ze ook zelf nog iets konden maken. Helaas bleven er daar niet genoeg kralen voor over, dus op dat vlak stimuleert het niet de creativiteit van de kinderen, jammer!

Tropical Zoo

Wel vonden ze het heel tof dat ze er 3D dieren van konden maken. Vooral van de olifant waren ze onder de indruk!

Hebben jullie Tropical Zoo van Totum al eens geprobeerd?

Tropical Zoo van Totum

€9,95
8.3

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

8.0/10

Speelplezier

8.0/10

Pros

  • Heerlijk voor een middagje knutselen
  • Vrij eenvoudig

Cons

  • Weinig ruimte voor eigen fantasie/creaties

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.