Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Trice, het woorden dobbelspel | Review

Trice, het woorden dobbelspel | Review 9 oktober 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Trice Dobbelspel

Trice is een eenvoudig maar leerzaam dobbelspel! Ja, vandaag vallen we gewoon met de deur in huis, want het is wat het is. Dit dobbelspel is heel eenvoudig in opzet, maar toch best wel een hersenkraker als je het eenmaal gaat spelen. Lees je mee?

Trice, het dobbelspel met letters

Bij het spel Trice draait het om drie dobbelstenen. Gooi de dobbelstenen, zet een timer en train die hersenen. Dit keer niks met getallen, maar met letters. Weet jij de meeste woorden te verzinnen met de letters die op de dobbelstenen staan? Dan ben jij de winnaar!

De inhoud

Weinig benodigdheden zorgt voor een compact doosje. Handig om mee op vakantie te nemen! Maar wat vind je in dit compacte doosje? Een scoreblok, 5 dobbelstenen (2 witte, 1 rode en 2 groene) en de spelregels.

De inhoud

Hoe werkt het Trice dobbelspel?

Geef elke speler een pen en papier, pak een stopwatch en haal het scoreblok en de dobbelstenen uit de verpakking. Kies één van de witte dobbelstenen met getallen. Je hebt een dobbelsteen met lage cijfers (makkelijker) en hoge cijfers (moeilijker). Pak één groene en de rode dobbelsteen erbij en rollen maar! Kijk wat er op tafel ligt. De witte dobbelsteen geeft aan hoeveel letters een woord mag hebben, de groene geeft de startletter en de rode geeft een eindletter. Start de timer en schrijven maar!

Trice Woorden Dobbelspel

Voor elk goed verzonnen woord (binnen de gestelde tijd) krijg je één punt. Je speelt dit spel 6 ronden en telt de scores op. De speler met de meeste punten heeft gewonnen!

Wat vinden wij van het Trice dobbelspel?

Het Trice dobbelspel van Identity Games is geschikt voor spelers vanaf 10 jaar. Toen Jamie (8 jaar) thuis met wat vriendjes zat op te scheppen over hoe slim ze wel niet waren, heb ik dat getest. Een ideaal moment om Trice te testen! De eerste dobbelbeurt was even wennen, maar toen ze door hadden wat de bedoeling was werden ze heel fanatiek!

Trice Dobbelspel

Langzaam aan verzamelden ze wat woorden bij elkaar! Soms vonden ze het toch nog wel erg lastig, maar dat ligt ook allemaal net aan de gedobbelde letters. En dat maakt dit spel heel leuk! Geen ronde is hetzelfde, dus het is steeds maar nadenken geblazen. Wij stelden de timer in op 1 minuut, wat het natuurlijk wel lastig maakte, maar ook met de tijd kan je spelen.

Zo kan je het spel zo moeilijk maken als je zelf wilt! Voor fanatiekelingen die van puzzelen houden is Trice zeker een aanrader!

Ook leuk om te spelen: Qwixx het dobbelspel

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.